Društvo

Taksisti u Nišu privremeno odustali od protestne vožnje

Protestnu vožnju koju su najavili za danas, niški taksisti odložili su za narednu nedelju pošto su dobili obećanje predstavnika grada da će njihovi problemi početi da se rešavaju po hitnom postupku.

Dragan Spasić iz Udruženja Duga taksi je rekao da je osnovni problem taksista u Nišu nelojalna konkurencija i rad „na crno“.

„Tenutno u različitim preduzećima i udruženjima radi 500 neprijavljenih vozača. Uvideli su da radnici mogu da im rade neprijavljeni jer inspekcija ne radi svoj posao. Kao taksisti voze i mladići od 19 godina i penzioneri i ljudi koji primaju socijalnu pomoć, a niko od njih nema položen ispit za taksi vozača“, istakao je Spasić.

On je kazao da preduzeća i udruženja koja ne prijavljuju radnike mogu da obaraju cenu vožnje ispod propisane minimalne, jer štede na porezima i doprinosima.

Spasić je rekao da su na sastanku sa gradskim većnikom Igorom Vojinovićem i predstavnicima inspekcije rada, taksisti koji posluju kao preduzetnici i koji se strogo pridržavaju zakona i propisa, dobili „čvrsta“ obećanja da će stanje u taksi prevozu u Nišu biti hitno promenjeno.

Protestna vožnja niških taksista, u slučaju da do nje dodje, biće organizovana od Tržnog centra „Zona 2“ do Trga kralja Aleksandra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Ključne reči

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button
Close