Promo

Tajna VATRENOG KOVČEGA: Neće biti greha i grešnika – ČITAV UNIVERZUM BIĆE ČIST (VIDEO)

U predavanju koje sledi predstavljeno je završno predavanje na temu VREME NOJEVO, gde se zaokružuje priča na ovu temu.

Drugi Hristov dolazak će izgledati tako da će biti obasjan u sili i slavi Božijoj “kao vatra koja proždire” navode predavači – ali će doći dan Gospodnji kao lopov noću.

Misija poruke tri anđela je da pripremi ljude da stoje u prisustvu Isusa u njegovom dolasku, dok poruka trećeg anđela predstavlja svečanu objavu za one koji nisu spremni, navodi se u predavanju koje obiluje grafičkim prikazima i svedočenjima brojnih naučnika i pripovedača. Radi lakšeg razumevanja teme čitav serijal prožet je i animiranim prikazima kako bi onaj koji prati čitavu priču mogao da poveže činjenicei podatke i razume ovu temu na pravi način.

Ovo predavanje govori i o Božijem drugom dolasku, gde se pojašnjava njegovo prisustvo u vidu vatre – Bog je vatra.

Ljubav je jaka kao smrt, ljubavna sumnja je jaka kao grob, žar je njezin kao žar vatre – plamen Božiji, gde se vatra ispoljava kao nebeski simbol ljubavi, ističu predavači – dok greh predstavljaju kao ZAPALJIVI MATERIJAL.

Od korica do korica, Biblija opisuje Nebeskog Oca koji je odvojen od svoje dece i koji žudi da se ponovo ujedini sa njima. Jedna ilustracija nam iznad svih drugih pokazuje proces pod kojim će Bog pripremiti ljude da budu sa njim. To je Svetilište – to je razlog zbog čega je ono dato. Poenta postojanja Svetilišta je da se uništi greh, ne i ljudi.

U nastavku emisije govori se i o tome zašto je bitno da se ljudi krste i šta taj običaj donosi.

Nojeva barka je u određenom smislu bila Svetilište i mesto odmora za Božije prisustvo. I mi imamo barku za pripremu. Treba da budemo živo Svetilište, da Bog može da prebiva u nama. Svetilište je kao kabina za presvlačenje, mi tu ulazimo i dolazi do preobraženja i to je stvarna promena iz nepravednosti u pravednost.

Tokom predavanja govori se o KOVČEGU ZAVETA, upravo Nojev kovčeg je služio kao Svetilište za Noja i njegovu porodicu. To je bio simbol nad simbolima, gde nalazimo Božije prisustvo, a u unutrašnjosti kovčega zavet, deset zapovesti.

I na kraju emisije možemo da vidimo dublje značenje ove drevne priče i kako ona uči da Svetinju nad svetinjama nebeskog svetilišta propratimo verom, da možemo biti spremni za odmor u Božijem prisustvu bezbedni unutar kovčega zaveta.

Sledi emisija koja objašnjava pojam VATRENOG KOVČEGA, pogledajte i saznajte više.

Za više tekstova posetite traganja.org

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com