Društvo

Tajanstveni invenstitor će u Nišu graditi “gradove u gradu”

U Nišu će na nekoliko lokacija biti građena stambena naselja. Veoma važan i poznat invenstitor, ali za sada tajanstven, javio se gradu sa željom da gradi stambene komplekse. Ni lokacije nisu poznate, ali se zna da su u privatnom vlasništvu i da se radi o ogromnim kompleksima.

 

 „Više tih sadržaja  koji su važni za naše sugrađane biće u tim gradovima, odnosno kompleksima i ono što je najvažnije određene događaje ćemo premestiti u neke druge delove grada i neće se dešavati samo u centru grada“, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski medijima.

U jednom kompleksu stambenih objekata nalaziće se vrtić, u drugom kompleksu tržnica u trećem multifunkcionlna dvorana. Projekti postoje i sve izgleda velelepno. Poznato je i da će se graditi višespratnice, a grad će imati više interesa tom izgradnjom. Biće više sredstava u budžetu, a u samom gradu više sadržaja koja će invenstitor imati obavezu da sagradi.

„Važno je da kažemo da će se na tim lokacijama graditi višespratnice. Mi se priključujemo gradovima koji su, shodno novom zakonu, promenili visinu zgrada. Neće više biti šestospratnica već zgrada koje će imati 10, 15 ili više  spratova“, kazala je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Ni kada će početi izgradnja tih kompleksa nije poznato, a nama ostaje da vidimo kako će izgledati gradovi u gradu Nišu koji će se u budućnosti graditi.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com