DruštvoRegionSvrljig

Svrljiška BELMUŽIJADA DOBILA NOVI MODERAN SAJT

Belmužijada u Svrljigu održava se već 15 godinu, uz pauzu koja je zbog pandemije sprečila održavanje ove tradicionalne manifestacije kraj Svrljiškog Timoka lane. Od ovogodišnje očekuje se veća poseta ali i bolja zabava, upravo zbog toga što su meštani Svrljiga i ostalih manjih mesta željni zabave ali i druženja sa gostima iz čitavog regiona.

Region se “preseli ” u Svrljig tih dana, kada su u toku pripreme ali i kada je samo održavanje koncerata i programa na Pastirištu, sportskom centru gde se Belmužijada tradicionalno održava već deceniju i po.

I sve “vrvi” od domaće radinosti, pesme i igre naših predaka. Meštani i organizatori kažu da se tih dana u Svrljigu pojede i proda sve što je unazad pripremano od mlečnih i mesnih proizvoda i po nekoliko mesec. Veliki broj turista boravi tu danima što je prilika za meštane da od prodaje ručnih radova, hrane i nešto zarade.

Pokretač Belmužijade uz meštane i ljude koji mesecima svojski rade na pripremi trodnevnog programa je narodni poslanik Milija Miletić, danas su to Opština Svrljig i Centar za turizam, kulturu i sport iz istoimenog grada.

O samoj manifestaciji kao i o populrnom belmužu o kome se toliko priča možete pronaći informacije na belmuzijada.rs.

BELMUŽIJADA

Kako bi ova trodnevna tradicionalna manifestacija sa bogatim programom bila ispraćena na najbolji način, urađen je potpuno novi moderan sajt, koji je svojevrsna arhiva svih dosadašnjih Belmužijada za koje postoje, pisani ili “foto tragovi” u rubrici Nekada.

Pored detaljnog programa Belmužijade sajt je prepun lepih fotografija koje su nastajale godinama unazad, bilo je potrebno sistematizovati ih sačuvati od zaborava, ovo je ipak bio najlepši način koji je dostupan svima u svakom trenutku.

Završne, treće večeri Belmužijade po pravilu je gost i zvezda večeri neko od velikim muzičkih imena na estradnom nebu Srbije. Posle Miroslava Ilića, Dragane Mirković, i Lepe Brene na red je ove godine došla i Svetlana Ceca Ražnatović kao glavna zvezda jubilarne 15. Belmužijade u Srljigu.

Novi moderan sajt Belmužijade napravila je City Grupa iz Niša.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com