Video

Svrljig je rekao STOP izgradnji mini hidroelektrana na teritoriji te opštine

Odbornici Skupštine opštine Svrljig podržali su inicijativu Ujedinjene seljačke stranke da se zabrani izgradnja mini hidroelektrana na teritoriji te opštine.

Zaključak o zabrani mini hidroelektrana na teritoriji svrljiške opštine je predlog vladajuće USS kojim se sada lokalnom Odseku za urbanizam nalaže da obriše sve potencijalne lokacije za gradnju mini-hidroelektrane u novom Prostornom planu, a  nalazile su se na Svrljiškom Timoku kod Okolišta i na Beloj reci kod Pirkovca.

Prema navodima nadležnih ovo se isključivo radi zbog zaštite životne sredine i lokalnih turističkih potencijala.

Predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Milija Miletić, rekao je da je Opština Svrljig jedina u kojoj je inicijativa o zabrani mini hidroelektrana usvojena.

“Ova inicijativa je usvojena zbog toga što bi izgradnjom mini hidroelektrana samo manji broj ljudi imao interes i to finansijski, dok bi priroda pretrpela najveću štetu. Sada je u Svrljigu zabranjena njihova izgradnja. Mislim da naš primer treba da slede i ostale sredine, koje žele da sačuvaju resurse koje  nam je dala priroda”, istakao je Miletić na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je podsetio da Opština Srvljig ima sertifikat “zelene opštine”, ima bogatu prirodu i dobre turističke kapacitete.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com