Region

Svrljig dobija prvi javni parking

Svrljig dobija prvi javni parking koji će biti namenjen za bezbedno preuzimanje dece iz PU ,,Poletarac“, a koristiće i zaposlenima iz Srednje škole i vrtića koji svoje automobile parkiraju duž ulice Gordana Todorović. 

Ideja je da se neiskorišćen prostor između Srednje škole i vrtića preuredi i privede nameni, te da poprimi izgled javnog parkinga. Prostor će biti dodatno ozelenjen, preurediće se kapija, postaviti rasveta i video nadzor, a ograda vrtića biće rekonstruisana tako da će to biti izlaz iz ove ustanove za sve mališane.

Foto: Miroslav Marković, predsednik Opštine Svrljig u toku obilaska

Kako nezvanično saznajemo razmatra se izgradnja javnog parkinga u neposrednoj blizini centra grada, gde će moći da se parkira više od 20 vozila. Podsećamo da Svrljig nema nijedan javni parking u gradu.

Radi se o parkingu koji će rasteretiti ulicu Gordane Todorović i biće namenjen roditeljima dece koja su korisnici usluga Predškolske ustanove ,,Poletarac“.

U planu je da se iz vrtića direktno izlazi na parking, jer će kroz dvorište vrtića biti izgrađena staza i kapija direktno do parkinga. Time će se smanjiti gužve koje se stvaraju u toku dana, a povećaće se bezbednost dece, što je prevashodni cilj izgradnje parkinga.

“Planiramo sredimo zeleni pojas oko parkinga, postavićemo i rasvetu i dodatnu ogradu koja će fizički odvojiti parking od škole i vrtića. Cilj je da naša deca budu bezbedna i da saobraćaj rasteritemo u ovoj ulici. Takođe, pored roditelja koji će se parkirati dok čekaju svoju decu, parking će služiiti i zaposlenim radnicima u vrtiću da se bezbedno parkiraju i biće namenjen isključivo za te svrhe”, rekao je Marković.

Direktor PU ,,Poletarac“ Dejan Miletić podržao je Markovićevu ideju i nagovestio je prolećna uređenja u dvorištu ove obrazovne ustanove. Po rečima predsednika opštine Miroslava Markovića, ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi bi mogli da počnu i ove nedelje.

Na kraju dogovoreno je da se u okviru rekonstrukcije ovog prostora postavi zaštitna ograda prema Srednjoj školi, da parking dobije dva ulaza, rasvetu, zeleni pojas i obeležena parking mesta.

Tokom večernjih časova parking zatvarati kako bi bio bezbedno mesto za sve koji žive u ovom delu grada.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com