Servisne

Svi putni pravci u gradskom području su prohodni

Putevi prvog i drugog prioriteta, ulice i bulevari u gradu su prohodni. Kako konstantno pada sneg, mi konstantno i čistimo. Sve dok pada sneg imamo mogućnosti da radimo ulice prvog i drugog prioriteta i za to možemo da garantujemo da će biti čišćeno, očišćeno i prohono. Onog trenutka kada bude prestao sneg da pada, očekujemo da bude u toku noći, počemo da čistimo sneg u ulicama trećeg i četvrtog prioriteta, kaže Dragoslav Pavlović, direktor JKP “Mediana” koje je zaduženo za čišćenje saobraćajnica u gradu.

On dodaje, da i pored toga što je u ovom trenutku prednost data ulicama prvog i drugog prioriteta, jedno manje vozilo radi i na rasčišćavanju snega na Kalač brdu, Delijskom visu i u malim ulicama koje povezuju glavne saobraćajnice.

“Imali smo jedan veliki talas snega koji je jutros krenuo od 4,00 do 6,00 sati. Ponovo je sneg počeo da pada negde oko 9,30, i to nesmanjenim intenzitetom. Onda je usledio jedan kratak period od dva i po sata kada smo jutros očistili glavne gradske saobraćajnice. Evo, kako je sneg nastavio da pada, tako se i mi borimo sa njim. Jedina stvara koje eventualno treba da se bojimo je da neko vozilo ne otkaže i da onda imamo manjak mogućnosti za čišćenje. Do sada je sve bilo u redu. Imali smo samo manje otkaze gde su popravke trajale vrlo kratko i vraćali smo vozila u funkciju”, kaže Pavlović.

Što se tiče radnika koji čiste autobusla stajališta, staze u centru grada, kao i duž Bulevara Nemanjića, i one lokacije koje su javne namene , gde je frekfentno i gde često prolaze građani, tu su raspoređena 35 radnika koji osim ovih, čiste i mostove, gradska stajališta i javne gradske površine, trotoare.

“Očekujemo i od građana da se uključe u čišćenje snega, jer po važećoj gradskoj odluci, oni treba da čiste ispred svojih lokala i domaćinstava. Skupština stanara zgrada ispred svojih zgrada treba da očiste prilaze , kako bi građani mogli nesmetano da stignu do svojih stanova”, dodaje Pavlović.

Na čišćenju grada od snega angažovane su i ekipe zelenila. Oni čiste parkovske površine i staze u okviru i oko parkova i oni aktivno rade sa malim vozilima.

“Imamo dva traktora sa raonicama kojima guramo sneg jer u parkovima i na zelenim parkovima ne sme da se baca so, već se sneg samo uklanja sa strane”, dodaje Dragoslav Pavlović. “Uskoro je proslava Srpske Nove godine, trebalo bi da očistimo zelene površine, i javne površine u okviru Parka Svetog Save jer se za Pravoslavnu novu godinu očekuje veliki broj građana na ovom prostoru”.

Pavlović dodaje da se prioriteti znaju, da će sa njim boriti sve dok pada, ali neće stati ni kad prestane.

“Radićemo aktivno i tokom sutrašnjeg dana, kao što smo radili juče i kako radimo danas”, naglašava Pavlović.

Ekipe JKP “Mediana” sun a terenu sa pet velikih vozila i jedno rezervno, koje radi u paru sa velikim vozilima, što doprinosi da se saobraćajnice bulevarskog tipa efikasnije čiste.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com