Promo

Svi putevi vode u Rim… Da li mora tako? (VIDEO)

Početkom XVI veka stvoren je elitni red rimokatoličke crkve, „Isusovi vojnici“ – Jezuiti.

Oni i danas postoje i ovaj elitni red okuplja oko 20.000 članova, širom sveta. Osnovni moto ovog isključivo muškog ogranka katoličke crkve jeste da od čoveka stvori pokornog, poslušnog i odanog člana crkve, a sa druge strane, u samoj zakletvi, koju budući član da je prilikom pristupanja Jezuitima, pored toga što je morao da obeća da je jedina svetost i jedina istinita glava poglavar rimokatoličke crkve – Papa, morao je i da se zavetuje daće se boriti protiv svih je retika i svih onih koji ulažu protest, da će sve koji se suprotstave “Majci, rimskoj crkvi”, bez prava na sopstvenu volju i misao, eliminisati sa lica zemlje, detaljno opisivajući najjezivije načine za nečiju smrt. Aktuelni poglavar rimokatoličke crkve, Papa Franja, prvi je Papakoji se deklarisao da je iz redova Jezuita.

“Papa ima tako uzvišeno dostojanstvo i tako je uzvišen da više nije čovek već kao da je Bog, namesnik Božji.”

U to vreme, sredinom prošlog milenijuma, u svetu, poput Jezuita, bilo još tajnih društava: Masoni, Iluminati, Rozenkrojceri, Jakubinci, “Lobanjaikosti”, a verovalo se da su svi oni samoposlušnici Jezuita i sluge Pape u Rimu.

Moći svrha svih redova, javnih ili tajnih u rimokatoličkoj crkvi, najbolje se vidi tokom stvaranja američke države. Linkoln je rekao, u XIX veku, da građanskog rata nikada ne bi bilo da nijebilo Jezuita i da će svet pre ili kasnije morati da sazna da nema slobode za čoveka koji je zavetovan na apsolutnu i bezuslovnu odanost Papi.

U bližoj istoriji, na primeru Adolfa Hitlera i njegovog postupanja sa Jevrejima i Romima, ali i Hrvatske koja je bila uporište katoličke crkve i njenog odnosa prema Srbima, možemo da vidimo uticaj Jezuitskog reda rimokatoličke crkve. Sam Hitler je rekao da je od Jezuita mnogo naučio i da na zemlji nikada nije bilo veličanstvenijeg poretka od hijerarhijske organizacije rimokatoličke crkve. Rimokatolička crkva tajno je podržavala Hitlera.Što se Hrvatske tiče, dovoljno je da podsetimo na logore, na prognane, na 700.000 mučenih i ubijenih Srba i Jevreja.

“Samo ako uđemo u dublje istraživanje istorije moćićemo da otkrijemo specifičan identitet ovih sila, ljudskih i onih drugih, sakrivenih u proročkim knjigama i njihovom simbolizmu.” “Kojem carstvu ćeš se prikloniti?”

Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button