Obrazovanje

Svi prvaci „Medijane“ obučeni u iste uniforme

Učenici prvog razreda  iz 10 osnovnih škola koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana u istim će uniformama sedeti u školskim klupama. Ovo je treća godina kako GO Medijana poklanja prvacima uniforme, ali i fluorecentne prsluke kako bi bili bezbedniji na putu do škole od kuće. Sve je počelo kao pilot program koji se dopao roditeljima i deci pa je sa ovom donacijom opštine nastavljeno i ona je sada gotovo tradicionlna. Prvacima je danas uniforme uručio predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

 

 

‘’Raduje nas činjenica da smo prošle godine podelili 1.050, a sada 1.091 uniformu jer to znači da broj dece na teritoriji naše opštine raste. Opština ima i program kojim podržavamo pronatalitetnu politiku i ovo je siguran znak da ona daje dobre rezultate. Dobitnici smo i nagrade Ponosna kolevka Udruženja 3 plus iz Čačka. Prepoznati smo kao peta opština po izdvajanju sredstava za pronatalitetnu politiku’’- kazao je Kocić.

On je dodao da veliki deo sredstava kojima opština raspolaže, mada nije jedinica lokalne samouprave, usmeren za najmlađe stanovnike i njihove roditelje.

Foto: V. P.

‘’Mnoge aktivnosti  su usmerene ka najmlađim stanovnicima, ali su ove godine zbog korone mnoge od planiranih manifestacija i otkazane. Ova akcija se sada, upravo zbog korone, odvija na otvorenom prostoru i drago nam je zbog toga’’- kazao je Kocić.

Dvotište OŠ ‘’Duško Radović’’ bilo je prepuno prvaka koji su svi bili isto obučeni i kojima ni malo nije smetalo to što se međusobno ne razlikuju.

‘’Lepo je ovako jer smo sada svi isti’’- kaže devojčica koja je septembra postala učenica ove škole.

Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić dodaje da su za mališane obezbeđene i dve maskice koje se peru tako da deca mogu da ih menjaju.

‘’Na taj način malo pomažemo i roditelje čija je obaveza da deci kupuju maske, a znamo koliko su troškova imali za početak školske godine’’- dodaje Kocić.

Direktor OŠ „Dušan Radović“ Božidar Stošić dodaje da u ovoj školi već dve generacije učenika nose školske uniforme i da je ovo treća generacija prvaka koji su isto obučeni.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com