Društvo

Svi prvaci „Medijane“ isto obučeni

Prvaci iz pet osnovnih škola sa teritorije gradske opštine Medijane u istim će uniformama sedeti u školskim klupama. Njih 1120 biće istovetno obučeno za vreme boravka u školi, a uniforme im je, na svečanosti u OŠ „Duško Radović“ uručio predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić. Mališani uz uniformu dobili i edukativnu igračku koja će zabiviti i njih, ali i njihove roditelje, ali sa opravdanom namerom.

„Prošle godine smo podelili 1050 uniformi, a ove 1120 i to je dobro jer znači da se deca rađaju a nadamo se da će tako biti i u budućnosti. Iz budžeta opštine za ovu namenu izdvojeno je milion i 600 hiljada dinara“, kazao je Kocić.


Ovo je druga godina kako GO Medijana poklanja uniforme prvacima. Prošle godine je to bio pilot projekat koji se dopao i deci i roditeljima, a sada u školama već dve generacije đaka nosi istu uniformu.

„Uniforma se sastoji od polo majice sa kratkim i dugim rukavom, od fluorescentnog prsluka koji će učenici nositi na putu do skole i tako biti sigurniji u saobraćaju“, dodaje Kocić.

Edukativna igračka koja je u istom paketu namenjena je i dcei i roditeljima. Jednim delom igračke deca mogu i sama da se igraju, a drugi zahteva i pomoć i učešće roditelja.

„Na ovaj način roditelji će više kvalitetnijeg vremena provesti sa svojom decom na obostrano zadovoljstvo i mališana ali i mama i tata“, naglašava Kocić.


A da bi u niškim školama bilo što više đaka prvaka Gradska opština Medijana iz svog budžeta izdvaja godišnje oko 25 miliona dinara za pronatalnu politiku i peta su opština u Srbije po tome.

„Svako treće rođeno dete dobija 120.000 dinara, svaka prva rođena beba u porodici dobija 10.000, 20 bračnih parova lečimo od steriliteta sa po 200.000 dinara i jako je bitno da oni nisu ničim uslovljeni da bi dobili ovaj novac. To je naša borba protiv bele kuge i jako smo ponosni na to“, ističe Kocić.

Maša je prvak u OŠ „Dušan Radović“ i srećna je zbog unifome.

„Sviđa mi se i nosiću je“, kaže ona. „Majice su lepe“, stidljivo dodaje. Njen drug iz odeljenja Vuk kaže da su sada u razredu svi isti.

Direktor OŠ „Dušan Radović“ Božidar Stošić dodaje da u ovoj školi već dve generacije učenika nose školske uniforme, da deca ne uzbegavaju da tako dođu na nastavu, ali i da su svi zadovoljni zbog toga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com