Društvo

Svi prodavci polovne robe vikendom na auto-pijaci u Nišu

Prodavci polovne robe koji su dva puta protestovali ispred Gradske kuće zbog zatvaranja buvljaka na parkingu pored Tvrdjave dobili su obećanje gradonačelnice Dragane Sotirovski da će svoju robu vikednom moći da prodaju na auto-pijaci.

Prema rečima prodavaca, od gradonačelnice su dobili obaveštenje da će robu na auto-pijaci moći da prodaju do 15. aprila kada će početi da radi buvlja pijaca u okviru Otvorenog tržnog centra. Nakon toga će, dodali su, svi prodavci polovne robe preći na tu pijacu.

“Ukoliko zaista tako i bude, to će biti dobro. To je bio jedan od naših glavnih uslova, ako već ne možemo da ostanemo u centru. Ukoliko bi nas oterali negde na periferiju, a okolne pijace nastavile prodaju u centru grada, zašto bi bilo ko od kupaca kod nas dolazio”, izjavila je jedna od prodavačica koja je prisustvovala sastanku u kabinetu gradonačelnice.

Tržišna inspekcija minulog vikenda zatvorila je parking kod Tvrdjave, a građevinska inspekcija je porušila ogradu i montažne objekte na tom prostoru. Zbog zatvaranja pijace, prodavci su najpre minulog vikendablokirali saobraćaj u Jadranskoj ulici, a potom dva puta protestovali ispred Gradske kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com