Sport

Svi niški klubovi na “Sportskom danu” u okviru festivala PozitivNi

Gradska opština Medijana, Kancelarija za mlade ove opštine i Sportski savez Niša nastupiće zajednički na sportskom danu koji će biti održan u okviru Festivala PozitivNI, dogovoreno je na sastanku sa sportskim klubovima sa teritorije najveće niške opštine. Sportski dan u okviru ovog festivala zakazan je za 3. jun od 10 do 20 časova u parku Čair.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podržao je ideju o zajedničkom nastupu civilnog sektora, lokalne samouprave i sportista, naglasivši da se na ovaj način postižu efektniji rezultati i daje primer kako treba realizovati akcije od značaja za celo društvo, posebno mlade.

Ovaj festival održava se četvrti put, a ove godine prvi put će u okviru njega biti organizovan „prirodni“ odnosno sportski dan, rekla je Jelena Rudić iz Udruženja građana PozitivNi.

“Ideja sportskog dana je promovisanje sportskog duha, najraznovrsnijih sportova i sportskih klubova na teritoriji Grada Niša, kako bismo približili sve vrste sportova našim sugrađanima” rekla je koordinatorka Kancelarije za mlade Medijana Maja Živković.

Ona je istakla da svaki klub koji učestvuje u ovoj manifestaciji, treba da organizuje svoje članove kako bi demonstrirali sport kojim se bave, na interaktivan način i kako bi se i posetioci oprobali u tome.

Predsednik Sportskog saveza Grada Niša Zvonimir Stanković podržao je i pohvalio ideju o organizovanju sportskog dana kao način da se i mladi i stariji pokrenu i učine nešto za svoje zdravlje.

Gradska opština Medijana kroz čitav niz manifestacija inače promoviše sportski duh i zdrav život, rekao je koordinator Kancelarije za mlade Gradske opštine Medijana Nikola Ždraljević i najavio da će ovakvih i sličnih aktivnosti biti još.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com