Društvo

Svi na Staru planinu! Akcija Saveza za rekreativni sport grada nikad masovnija (FOTO+VIDEO)

Poslednja ovosezonska akcija Saveza za rekreativni sport grada “SVI U PRIRODU” završena je ovog vikenda obilaskom Babinog zuba i vodopada Bigar na Staroj planinu uz odličan odaziv Nišlija.

Put Stare planine pošao je dupke pun autobus u kome su svoje mesto pronašli najmlađi rekreativci ali i vremešne Nišlije, svi oni proveli su pelep sunčani oktobarski dan na Staroj lepotici.

Nakon obilaska kružne staze oko same stene Babin zub, grupa je odmorila u podnožju. Sama staza nije bila zahtevna a lepo vreme omogućilo je planinarima amaterima da uživaju u lepoti Stare planine, još uvek inspirativne lepote bez preterane urbanizacije koja preti.

Samo nekoliko izletnika odlučilo se da sačeka grupu u Hotelu Stara planina, SP Resort jer im je staza od 8 kilometara bila predugačka. Svi ostali su ispenjali sam vrh Babin zub koji je visok 1.758 m. Nakon slikanja na samom vrhu grupa se spustila u podnožje. Nakon odmora i šetnje do Planinarskog doma i novouređenog hotela koji je nekada bio EPS-ov hotel, grupa je nastavila svoju šetnju do velelepnog Hotela Stara planina.

Ono što su šetači mogli da primete jeste da se skijalište polako priprema za sezonu i da je veći broj staza, nego ranijih godina, pokriven topovima za veštačko osnežavanje. Ski servisi uveliko pripremaju svoje prostorije a na stazama “zatišje pred budru”.

Skijalište Stara planina; Foto: Niške Vesti

Vodopad Bigar bio je sledeća stanica. Deo grupe se odvažio i popeo do gornjih slapova vodopada Bigar dok je većina ostala kod najvećeg i najnižeg slapa do same ulice. Oduševljenje onih koji su videli gornje slapove i uživali u jesenjim bojama prirode bilo je nemerljivo.

Stara planina kao planina u Srbiji koja je vodom najplodonosnija svakako ima šta da ponudi kada su tristički obilasci u pitanja, pogotovo ako ste ljubitelj voda i vodopada, neizmerno lepe prirode i ukusne hrane na svakom koraku.

Nišlije su imale priliku da prethodnih nedelja u akciji SVI U PRORODU, Saveza za rekreativni sport grada obiđu Niševačku klisuru, Sokobanju, Ozren, Rtanj i da budu učesnici Adrenalin dana na strelištu Malča. Ove akcije sufinansira Grad Niš, pa je Nišlijama omogućena kupovina nešto jeftinijih karata za ove izlete. Naredne akcije ovog saveza očekuju se sa prvim snegom, pa će svi biti u prilici da uz regresiranu cenu budu učesnici akcije SVI NA SNEG.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com