Društvo

“Svi hajd’ na ples” u parku Svetog Save

Povodom Međunarodng dana plesa u parku Sveti Sava organizovana je manifestacija “Svi hajd’ na ples!“,   koja je okupila 17 plesnih klubova sa blizu 300 učeanika koji su poestioce parka zabavljali plesnim tačkama razbijajući tako svakodnevnu monotoniju boravka u parku.

Nišlije su uživale u plesu plesača iz mnogih klubova, a predstavili su se Dečiji kulturni centar,  Baletski studio Elene Pilipenko, Baletski studio “Marija Senćanski”, „Fenix dance“ studio. Klubovima iz Niša pridružili su se i plesni klubovi i studija iz Kuršumlije i Lazarevca. Masovnosti manifestacije doprineli su i sportski klubovi koji su se priključili plesačima, kao i udruženja koja se bave ekologijom i zdravim stilovima života.

Organizator manifestacije je bilo Udruženje “Optimum”, a njihovu ideju je podržala Gradska opština Medijana.

“Ovom manifestacijom smo na jedno mesto okupili sve one koji vole ples, bilo da su plesači ili samo uživaju u plesu”, kaže Biljana Bainović iz Udruženja “Optimum”.

Foto: V.P.

“Istovremeno smo na ovaj način obeležili i Dan plesa, ali smo mladim generacijama pokazali kako mogu na koristan i zdrav način da provedu slobodno vreme. Ples je važan kako za neše fizičko tako i metalno zdravlje i to smo hteli da pokažemo”.

Tokm trajanja manifestacije se plesalo, crtalo na temu zaštite životne sredine i zdravih stilova života, bavilo sportskim aktivnostima, a samo dešavanje je imalo i humanitarni karakter. Volonteri su tokom manifestacije prikupljali plastične čepove što je njihov doprinos akciji “Čep za hendikep”.

Foto: V.P.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button