Društvo

Svetsko, a niško! Prvi domaći kraft cider od jabuke

Niška pivara „Komitet“ čiji je osnivač atletičar Stevan Antanasković, poznata je po tome što njeni proizvodi nose imena slavnih, značajnih Nišlija, te se tako svako može upoznati sa istorijom grada Niša a ujedno uživati u ukusu raznih piva.

Stevan se može pohvaliti širokim izborom kraft piva, koja se mogu probati u njegovom pabu „Tap room“.

Povodom godišnjice otvaranja paba, on je plasirao novi proizvod, koga do sada nije bilo u našem gradu, a to je sajder od jabuke.

Stevan Antanasijević; Foto: privatna arhiva

„Oni koji ne vole da piju pivo, a posećuju pab, sada mogu da poruče nešto drugačije, a takođe domaće“, kaže Stevan za Niške Vesti o čijem radu smo već pisali.

Godišnjica njegovog paba je trećeg marta, pa je povodom toga najavio još tri nova piva.

„Pored sajdera od jabuke, biće predstavljena tri nova piva i tako ćemo proslaviti rođendan paba“, najavljuje ovaj mladi preduzetnik.

Do sada smo mogli da probamo samo uvozne napitke ovog tipa, a sada, zahvaljujući Stevanu, ovaj svetski proizvod postaje naš-niški.

Sajder je osvežavajći alkoholni napitak, koji nastaje potpuno drugačije od piva.

„Tehnika je potpuno različita, kao i sastav. Jedini zajednički sastojak kod sajdera i piva jeste kvasac”, precizan je Stevan.

Foto: Komitet Instagram

Stevan Antanasijević je niški atletičar, koji je igrom slučaja postao preduzetnik, kada je otvorio pivaru u svom rodnom gradu. Stevan kaže da se ideja rodila prvenstveno iz ljubavi prema pivu, a veliki uticaj je imao i pab u blizini stadiona u Novom Sadu, gde bi on često svraćao nakon treninga i isprobavao rraze vrste piva. Intrigiralo ga je sve oko proizvodnje piva, pa je počeo da ga kuvacu kućnim uslovima za porodicu i prijatelje, kako bi istražio najsavršenije. Registrovao je firmu 2020. godine, a godinu nakon toga i zvanično otvorio pivaru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com