Kultura

Svetski događaj u Nišu – FESTIVAL FANTASTIKE “VRAČEVI I MAČEVI 2023”

Bogat program festivala: U NKC-u izložba “Fantastični Bob” legendarnog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića

U organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike “Ordo DrakoNiš” i Niškog kulturnog centra, od 12. do 14. maja u prostorijama NKC-a biće održan peti Festival fantastike sa podnaslovom “Vračevi i mačevi”.

Sve posetioce očekuje bogat program i, po prvi put od kada postoji Festival, gosti iz inostranstva: svetska zvezda epske fantastike Piter V. Bret iz Njujorka (SAD) i dobitnik nagrade “Artur Klark”, britanski pisac naučne fantastike Adrian Čajkovski.

Foto: Bob ŽIvković

U NKC-u biće otvorena i izložba “Fantastični Bob” legendarnog srpskog ilustratora Dobrosava Boba Živkovića.

Među predavačima će se naći i tolkinist Marko Vasić, Vlada Gašić i dr Dejan Ognjanović koji će pokriti teme Tolkinovog opusa, naučne fantastike i viktorijanskog horora, dok će se Milica Vlajčić pozabaviti temom cosplay-a i kreativnom radionicom.

Izuzetno bogat program upotpuniće dodela festivalskih nagrada “Minas Edel” za doprinos fantastici, filmovi iznenađenja, PAB kviz, Bazar fantastikei kutak društvenih igara. Festival će, tradicionalno, otvoriti niški pisac Miloš Petković, umetnički direktor Festivala.

Prijatelji koji su podržali ovu lepu priču su Niška pivara, izdavačka kuća Laguna, Pozorište lutaka iz Niša i Rotari klub “Konstantin Veliki” Niš.

Foto: NKC

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com