MagazinPromo vesti

Svetski dan zdravlja: „Zdravlje za sve“!

Svake godine 7. aprila u svetu se obeležava svetski dan zdravlja, i svaka godina obeležena je različitim sloganom. 2018. godina rezervisana je za slogan „Zdravlje za sve“. Ove godine se obeležava i jubilarnih 70 godina od inicijative i prvog obeležavanja ovog važnog datuma od strane Svetske zdravstvene organizacije.

Svetski dan zdravlja je prilika da se podseti stanovništvo na značaj zdravih stilova života i prevenciju faktora rizika za nastanak najčešćih poremećaja zdravlja. Preporuke lekara su da se barem jednom godišnje rade preventivni pregledi i laboratorijske analize krvi, kako bi se pratilo zdravstveno stanje. Preventivnim analizama je moguće ne samo sprečiti neka oboljenja, već i unaprediti celokupno zdravstveno stanje.

Prevencija bolesti obuhvata sve aktivnosti koje se sprovode kako bi se sprečila pojava bolesti ili rano otkrila oboljenja i pravovremeno primenila terapija. Kada se oboljenja otkriju u ranoj fazi, šanse za ozdravljenje su znatno veće.

Ukoliko se bolest uoči na vreme, ponekad je dovoljno samo promeniti loše životne navike, odnosno korigovati stil života.

Neki od razloga za kasno otkrivanje bolesti su izostanak simptoma, kasni odlazak na pregled, nedovoljna informisanost o bolestima, strah od rezultata pregleda i dijagnoza, dok su faktori rizika za mnoga oboljenja povišen krvni pritisak, visok nivo masnoća i holesterola u krvi, gojaznost, šećerna bolest, loša ishrana, konzumiranje cigareta, prekomeran unos alkohola…

Poliklinika HUMAN
Bul. Dr. Zorana Ðinđića 15
018/538-889
018/538-890
060/23-02-023
FaceBook
www.poliklinikahuman.rs

Moralna obaveza svakog pojedinca jeste razvoj i jačanje svesti o značaju preventivnih pregleda. Ukoliko uočimo neke simptome, za njihovu potvrdu neophodno je posavetovati se sa lekarom. Poliklinika Human Vam nudi konsultacije i preglede lekara opšte prakse, kao i svih grana specijalizacije. Ukoliko imate neke tegobe, a ne znate kom lekaru da se javite, obratite se lekaru opšte prakse poliklinike Human, koji će Vas uputiti na odgovarajućeg lekara specijalistu. Specijalista će, uz odgovarajuće laboratorijske analize, dobiti potpunu sliku Vašeg zdravstvenog stanja, odrediće dijagnozu problema i dati adekvatnu terapiju. Poliklinika Human nudi mogućnost brze dijagnoze problema, gde za samo jedan dan možete od simptoma doći do terapije.

Redovno pratite svoje zdravlje, „slušajte“ svoje telo i obavljajte preventivne preglede, jer zdravlje predstavlja najveće bogatstvo koje čovek može da ima.

Dobro došli u polikliniku HUMAN

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com