Sport

Svetska gimnastička federacija pomaže izgradnju centra u Nišu

Svetska gimnastička federacija spremna je da pomogne izgradnju gimnastičkog centra u Nišu. To je izjavio Morinari Vatanabe, predsednik Svetske gimnastičke federacije, u svom godišnjem izveštaju podnetom nazasedanju Kongresa ove organizacije, održanom u Istanbulu.

Govoreći o rezultatima u izveštajnom perodu i planovima za neposrednu budućnost, pre svega u muškoj sportskoj gimnastici, Vatanabe je rekao da srpska gimnastika napreduje i da joj treba pomoći da dobije važan gimnastički centar. Pojasnio je da centar treba izgraditi u Nišu ne samo zbog toga što u tom gradu postoji uspešan gimnastički klub, nego i zbog toga što klubima snažnu stručnu vezu s Fakultetom za sport, koji je najbolje kotiran na Šangajskoj listi u odnosu na sve druge fakultete te vrste u Srbiji.

Radi ostvarenja tog cilja, Svetska gimmnastička federacija je spremna da nabavi svu potrebnu opremu i gimnastičke sprave za buduću dvoranu. Očekuje se da grad Niš uloži odgovarajući plac i ljudske resurse, a da sredstva za izgradnju objekta izdvoji Ministarstvo sporta Srbije. Predsednik Gimnastičkog saveza Srbije, Nišlija dr Saša Veličković, koji je predvodio našu delegaciju na Kongresu u Istanbulu, kaže:

“I Gimnastička federacija Japana izrazila je spremnost da pomogne izgradnju gimnastičkog centra u Nišu. Sada je neophodno da Grad Niš što pre zvanično odredi lokaciju budućeg gimnastičkog centra. Od toga zavisi i tempo kojim će biti dovršeni projekti, čija je izrada u toku”.

Morinari Vatanabe boravio je u Nišu pre godinu dana i još tada je izrazio spremnost da pomogne gradu. Tom prilikom posetio je Osnovnu školu „Mika Antić“ jer je postojala ideja da se gimnastički centar locira u dvorištu ove škole. Sa tim saznanjem, Svetska gimnastička federacija objavila je lokaciju škole i dvorišta, sa obeleženim prostorom za objekat namenjen gimnastici.

U međuvremenu je počelo i razvijanje ideje da se za gimnastički centar iskoristi prostor na rubu parka Čair, uz podvožnjak u Zetskoj ulici, preko puta Medicinske škole. Ta lokacija ima više prednosti, pogotovo što predstoji i izmeštanje pruge.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com