DruštvoObrazovanje

Svetosavska nagrada ministarstva Jovani Glidžić i Muzičkoj školi

Ministar prosvete  Branko Ružić, uručio je danas u Vladi Republike Srbije Svetosavske nagrade za 2021. godinu istaknutim pojedincima i institucijama. Ovo prestižno priznanje, koje nosi ime po srpskom prosvetitelju  Svetom Savi, ponelo je 34 dobitnika, među kojima su vaspitači, učenici, studenti, nastavnici, profesori, direktori, predškolske ustanove, škole , fakulteti i naučni instituti.

Među dobitnicima značajne nagrade Ministarstva prosvete nalaze i Jovana Glidžić, učenica šestog razreda OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu kao i Muzička škola Niš.

Jovana Glidžić

Jovana Glidžić je nagrađena za izuzetne rezultaate u literarnom stvaralaštvu.

“Originalnost i kvalitet priča, pesama i književnih prikaza ove dvanaestogodišnje devojčice donelo joj je više od 80 nagrada na književnim konkursima nacionalnog i međunarodnog ranga. NJeno stvaralaštvo i promovisanje najviših životnih vrednosti, vredan su podsticaj za decu i mlade, a njena omiljena životna deviza je ‒ Ništa nije nemoguće za onoga ko ima volju da pokuša. Na takmičenjima, gde je često bila najmlađi učesnik, osvajala je najprestižnije nagrade i specijalna priznanja, a sve to postiže kao odličan učenik, ali i kao odana i posvećena drugarica”, stoji u obrazloženju Ministarstva prosvte.

Muzička škola Niš nagrađena je za ukupan doprinos razvoju muzičkog obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji.

Direktorka Muzičke škole Niš

“Muzička škola u Nišu jedina je srednja muzička škola na teritoriji Školske uprave Niš koja obuhvata tri okruga. U 2022. godini Škola će obeležiti 75 godina postojanja. U Školi se već 29 godina organizuje Međunarodno takmičenje mladih pijanista, 20 godina Međunarodno takmičenje gudača, 20 godina takmičenje iz klavira za učenike Teoretskog odseka, a osam godina takmičenja iz solfeđa, teorije muzike i harmonije srednjih muzičkih škola. Učenici ove škole su osvajili veliki broj nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenjima. Na 64. Festivalu muzičkih i baletskih škola 2021. godine, u konkurenciji 47 škola, učenici ove škole osvojili su prvo mesto”, navodi se u obrazloženju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com