Društvo

Svetosavska akademija u godini značajnog jubileja

U Domu Vojske Srbije sinoć je održana tradicionalna Svetosavska akademija, kao uvod u obeležavanje velikog praznika Savindana.

Vladika niški Arsenije, u pozdravnoj besedi, podsetio je da Srpska pravoslavna crkva ove godine obeležava 800 godina autokefalnosti. On je istakao da upravo Svetom Savi trebamo da zahvalimo za utemeljenje Srpske pravoslavne crkve.

Svetosavsku besedu održao je sinoć akademik Vasilije Krestić, a u programu su učestvovali orkestar Vojske Srbije, hor i folklor Crkvenog ansambla „Branko“, akademski KUD „Oro“, glumci Bratislav Milić, Danilo Petrović i Stefan Mladenović, i recitator Petar Jeftić.

Akademiji su između ostalih prisustvovali komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, gradonačelnik Niša Darko Bulatović, načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski, predstavnici MUP-a Srbije, gradskih i državnih ustanova i institucija.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com