Društvo

Svetog Savu obeležili i mališani u vrtićima JPU “Pčelica”

Mališani u 26 vrtića JPU „Pčelica” obeležili su danas Savindan. Ovogodišnja proslava Svetog Save bila je, usled epidemije kovida-19, u izmenjenim uslovima, ali obeležena svečanom priredbom i običajima kojima se slavi ime prosvetitelja.

V.d. direktorica Svetlana Mitić čestitala je mališanima školsku slavu i istakla značaj obeležavanja Svetog Save od malih nogu.

Osim tradicionalne proslave školske slave u vrtićima, ove godine je prvi put obeležen praznik u prostorijama upravne zgrade ustanove u prisustvu v.d. direktorice i rukovodilaca svih službi.

Čestitajući prosvetni praznik kolegama, Mitićeva je poželela svima koji rade sa decom da i dalje budu nadahnuti i imaju snage da odole svim iskušenjima svog odgovornog poziva. Dodala je da je ponosna na sve zaposlene koji su uspeli da svoje znanje, veštine i kreativnost usmere na opštu dobrobit dece.

JPU “Pčelica”

Savindan se obeležava u čast prvog srpskog prosvetitelja, prvog književnika, zakonodavca, graditelja manastira i crkava i pokretača umetničkog i prosvetnog stvaralaštva u njima, a za školsku slavu ustanovljen je 1840.godine na predlog Atanasija Nikolića, rektora iz Кragujevca. Posle poluvekovne zabrane od uvođenja, 1990. godine ponovo se vraća kao školska slava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com