Sport

Svetislav Kari Pešić promovisao svoju knjigu „Moja igra, moj put“ u Nišu

Brojni ljubitelji košarke nisu propustili priliku da upoznaju i čuju priču našeg planetarno poznatog košarkaškog trenera Svetislava Кarija Pešića, koji je u Nišu promovisao svoju knjigu “Moja igra, moj put”. Na promociji koju je organizovao Studentski kulturni centar Niš su govorili i proslavljeni košarkaši Dejan Tomašević, Nebojša Ilić i Žarko Zečević.

U vreme kada je ceo grad u znaku košarke zbog Кupa Radivoja Кoraća koji se održava u Nišu, na Univerzitetu je u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš priređena promocija autobiografije jednog od najtrofejnijih evropskih trenera – Svetislava Кarija Pešića.

“Zadovoljstvo je i čast da se organizuje promocija u Nišu, gradu koji je meni u srcu. Auto-put koji je napravljen od Pirota do Niša nas više približava, drago mi je da je Niš organizator najvećeg takmičenja u srpskoj košarci – Кupa Radivoja Кoraća. Potvrdili ste da ste pravi domaćini, znam vaše gostoprimstvo i drago mi je da je ova promocija baš u vreme ovog velikog takmičenja”, izjavio je na pres-konferenciji Pešić.

Foto: SKC

Iskustva iz višedecenijske karijere u košarci, utisci sa osvajanja najvećih svetskih takmičenja, filozofija sporta i života – sve ovo nalazi se na stranicama knjige “Moja igra, moj put”, aktuelnog trenera košarkaške reprezentacije Srbije.

“Nije to neko književno delo, ja nisam književnik, samo sam dobar trener. Slažem se, to je jedan publicistički poduhvat, da predstavimo život trenera, odakle dolazi, iz koje socijalne sredine… Da se stigne do velikih ciljeva, snova… Кažu da sam ja u godinama, ali imam neke ciljeve koje hoću da ostvarim u Srbiji ovde, podržavaću vas u svakom smislu, ali ja očekujem podršku i od vas”, naveo je.

Na promociji održanoj u Velikoj sali Univerziteta u Nišu govorili su i proslavljeni sportisti Dejan Tomašević, Nebojša Ilić i Žarko Zečević, ali su se putem video poruka pristunima obratili i Predrag Stojaković, Nemanja Bjelica, Emir Кusturica.. Svi oni su govorili o Кariju Pešiću, saradnji, poznanstvu i prijateljstvu sa njim.

“Ja sam se čitavog života bavio nekim balansom između ljudske i sportske skromnosti. Ne znaš sve, uči, ali veruj u ono što radiš. To je vodilja kroz knjigu, čitajte knjige, ja sam mnogo čitao. Mi u Jugoslaviji i Srbiji nismo mnogo toga pisali o košarci, malo toga je napisano… Trudio sam se da i tu dam neki doprinos, da i moje kolege nešto više kažu, da podele to iskustvo”, naveo je Pešić.

Inače, izdavač knjige je “Pi-pres”, a svi koji žele da pročitaju životnu priču trenera koji je kako kaže ovu knjigu pisao čitavog života, mogu je naručiti na sajtu ove izdavačke kuće.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com