Promo

SVETILJKA U TAMI: Most ka Vavilonu (VIDEO)

U ovoj emisiji na samom početku je predstavljeno nastajanje Biblije. Različita tumačenja, pisanja o tome ali i brojna verovanja tumače sam nastavak a i njeno kasnije kreiranje kroz priče da je i njen osnovni oblik pretrpeo velike promene.

U nastavku su istorijski poređani događaji koji govore o tome koliko je bilo problema sačuvati Bibliju kakva je ona danas. Mnogi naučnici ali i sveštena, crkvena lica težila su da Bibliju „prekroje“ po svojoj meri. Čak se u emisiji pojavljuje i tvrdnja ljudi koji su živeli u srednjem veku da je biblijsko hrišćanstvo – đavolji izum.

Vera u Hrista kao u jedinog Posrednika pre nego u Mariju ili katoličko sveštensto glavna je razlika između vere zasnovsne na Bibliji i religije Rima.

U nastavku emisije pominje se i Kodeks Vatikanus i tumače se spisi koji se pojavljuju u to vreme, sa idejom da se predstavi njihovo značenje.

Kroz emisiju se postavlja i pitanje… Da li je Isus zaista i postojao jer, ako je postojao kako je moguće da su njegovi saremenici napisili toliko malo o njegovoj stvarnosti – istorijskog Isusa.

Ne možete imati iskrivljen koren a da kasnije nemate iskrivljen plod, jedna je od tvrdnji a na šta se ona odnosi pogledajte u emisiji.

Kako se čovek može smatrati odgovornim za reči Isusa Hrista ako ne postoji način na koji bi bio siguran koje su to tačno reči. Ipak, u Novom zavetu apostolima je dato obećanje da će Hristove reči biti sačuvane. Koja je poruka na kraju ove priče čujte od ovih vrsnih predavača.

Traganja.org možete propratiti i na zvaničnim
stranicama društvenih mreža

Pored knjiga na sajtu Traganja.org i njihovom Youtube kanalu možete da pogledate i mnoštvo video klipova, emisija i predavanja koja vam mogu pomoći da bolje razumete neke pojave u životu i stvarnost sagledate iz nekog drugog ugla.Prvih deset čitalaca koji pozovu na broj 060/80 – 80 – 119 dobijaju knjigu na poklon.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com