Kultura

Svestrani Nušić zainteresovao učenike

Prepuna sala Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju bila je premala da primi sve učenike i profesore koji su došli da čuju predavanje i vide izložbu na temu „Sva lica Branislava Nušića-Branislav Nušić kao diplomata“.

Na skupu su govorili praunuk Branislava Nušića, Nebojša Nušić, Dragana Jurišić, potpredsednica i Milena Šećerović, član predsedništva Društva.

Foto: GO Medijana

Oni su se između ostalog osvrnuli na važne datume Nušićevog diplomatskog rada, ali i bogatu životnu biografiju.

Skup je bio namenjen učenicima, srednjoškolcima i studentima, kao i svima koji prate lik i delo Branislava Nušića kroz istoriju.

Foto: GO Medijana

Gradska opština Medijana je događaj organizovala u saradnji sa Društvom za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije do 1918. godine iz Beograda, kao i osnovnih i srednjim školama sa svoje teritorije.

“Ovo je jedan u nizu događaja koje najveća niška opština organizuje u saradnji sa navedenim društvom, a u cilju očuvanja tradicije i istorijskih vrednosti države Srbije. Zajedno smo organizovali Istorijski čas, obeležili godišnjicu proboja Solunskog fronta i 100-godišnjicu velikog rata, i oslobođenje Niša u Prvom svetskom ratu. Zajedno smo organizovali prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola”, rekao je predsednik Grasdske opštine Medijana Nebojša Кocić.

Foto: GO Medijana

Ona je naglasila da je opština Medijana posvećena svim strukturama društva, posebno novim generacijama i njihovom obrazovanju, pa su ovakva predavanja i druženja i prilika za sticanje novih saznanja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com