Hronika

Svedočenjem policajca završana svedočenja za nesreću na naplatnoj rampi

Sudjenje vozaču “Koridora Srbije” Dejanu Stanojeviću za udes na naplatnoj rampi Doljevac, u kojem je 31. janaura 2019. godine stradala Stanika Gligorijević iz Debelice, a povredjeno pet osoba nastavljeno je svedočenjem policajca Nikole M. u Osnovnom sudu u Nišu.

Nikola M, poput njegovog kolege Bratislava M, rekao je da su policijskim vozilo stigli na mesto nesreće iz pravca motela “Nais”, medjutim na snimku sa bezbednosnih kamera vidi se vozilo koje na to mesto dolazi iz pravca Leskovca.

Foto: B.LJ.

U zapisnik sa sudjenja konstatovano je da se snimak koji je pregledan na ročištu ne odgovara stvarnom stanju, jer se na snimku ne vidi dolazak policijskog vozila iz pravca “Naisa”.

Nikola M. ostao je dosledan svojoj izjavi da je sa kolegom Bratislavom M. na mesto nesreće došao iz pravca “Naisa”.

Foto: B.LJ.

Snimak policijskog automobila koji dolazi iz pravca Leskovca pravdao je time da je, nakon što su stigli na mesto nesreće morao da obezbedi to mesto i sa druge strane naplatne rampe, ali taj razlog nije mogao sa sigurnošću da potvrdi.

“Ne sećam se šta se dešavalo, jer je bio opšti haos. Ne sećam se tačno šta sam uradio”, izjavio je Nikola M.

U svedočenju pre pregleda snimaka sa bezbednosnih kamera Nikola M. je rekao da je nakon dolaska na naplatnu rampu njegov kolega obezbedjivao mesto nesreće pored automobila koji je izazvao udes, a on pored drugog udarenog automobila koje se nalazilo na udaljenosti od oko 20 metara od mesta udesa, u pravcu ka Doljevcu.

Foto: B.LJ.

Takodje je kazao da je na mestu nesreće bilo lice koje je potvrdilo da je vozilo automobil koji je izazvao udes, a kao vozača u sudnici prepoznao je Stanojevića.

Sudjenje je na kratko bilo prekinuto zbog promene sudnice, a prilikom izlaska u hodnik sestra nastradale Stanike Gligorijević i njen suprug, burno su reagovali zbog svedočenja Nikole M, pre svega zbog njegove tvrdnje da je vozač “škode superb” bio Stanojević i uputili mu par uvreda, zbog čega ih je po okončanju sudjenja u sudskom holu sačekala i legitimisala policija.

Za četvrtak, 22. april zakazano je novo ročište na kojem će biti iznete završne reči. Tužilaštvo je za okrivljenog zatražilo kaznu od pet godina zatvora.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com