Hronika

Svedočenje povredjenih u udesu na auto-putu: Šleper je pregazio kombi (FOTO+VIDEO)

U sudaru koji se danas oko 10,30 časova dogodio na auto-putu Niš-Beograd kod Gornje Trnave nastradala su tri osobe, četiri osobe su teško, a četiri lakše povredjeno.

Svi povredjeni zbirnuti su u Kliničkom centru Niš i svedoče o velikom užesu koji su preživeli.

Boško Mihajlović iz Kragujevca rekao je novinarima da se kombi kojim su putovali u Leskovac da bi tamo kopali kanale za telefonske kablove, pokvario i zaustavio na naplatnoj rampi, kako bi sačekao dolazak šlep službe.

Boško Mihajlović iz Kragujevca

“Nas dvojica bili smo pored kombija, a ostali, njih devetorica bili su u kombiju. Doručkovali su. Šleper sa prikolicom udario je u nas, bilo je strašno, jer je šleper mnogo brzo vozio. Od kolmbija ništa nije ostalo, razleteli smo se na sve strane. Pomagao sam da izvučemo povredjene, ali za trojicu naših kolega nije bilo pomoći”, kazao je Mihajlović.

On je rekao da su u kombiju bili i očevi sa sinovima i da je upravo jedan od nastradalih bio mladić star svega 19 godina koji je prvi put sa ocem krenuo na posao.

Lekari Kliničkog centra u Nišu bore se za život dva muškarca koji su teško povredjeni u sudaru kamiona i kombija na auto-putu Niš-Beograd, kod Gornje Trnave.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je novinarima da su četiri muškarca teško povredjena, tri lakše, a jedan je nakon zbrinjavanja pušten na kučno lečenje.

Direktor Klinike za anesteziju Radmilo Janković kazao je da su dva muškarca životno ugrožena i priključena na aparate za disanje.

“Jedan pacijent ima povredu moždanog stabla i kontuziju pluća, a drugi pacijent ima povredu karlice i kontuziju pluća. Njihovo stanje je sada stabilno ali vrlo teško. Za sada nije u planu njihovo operativno zbrinjavanje, povrede su takve da zahtevaju konzervativno lečenje”, izjavio je Janković.

On je rekao da su dva muškarca već u operacionoj sali.

“Oni imaju teške povrede ekstremiteta i kože, ali nisu životno ugroženi”, kazao je Janković.

Identitet trojice muškaraca koji su poginuli u udesu za sada nije poznat, ali je izvesno da su svi povredjeni i nastradali iz Kragujevca i Rače.

Direktor Kliničkog centra u Nišu dr Zoran Radovanović i direktor Urgentne hirurgije Miroljub Lazović istakao je da su zaposleni u Kliničkom centru i ovog puta, kao i u svim do sada nesrećama, spremno prihvatili sve povredjeno i u vrlo kratkom roku im pružili urgentnu pomoć i stabilizovali stanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com