Društvo

Svečanom dodelom indeksa nova generacija brucoša započela studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja

Svečanom dodelom indeksa zvanično je počela školska godina za brucoše Osnovnih akademskih i Osnovnih strukovnih studija na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu. Ove godine upisano je 140 studenata na budžetu, 38 na samofinansirajnu, dok je na strukovnim studijama upisano dvadesetak studenata, a indekse im je podelio i poželeo dobrodošlicu prof. dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

“Važno je napomenuti da svi oni dolaze na fakultet koji je na Šangajskoj listi najbolje rangiran u ovom delu Evrope, a u Srbiji je prvi. To je za nas poseban ponos”, rekao je prof. dr Milovan Bratić.

On je brucošima poručio da moraju biti vredni i da se ne osvrću mnogo na stalne nedaće.

Foto: P. V.

“Ako vredno rade, izgrade svoju ličnost, budu dostojanstveni ljudi, sigurno će imati posla u zemlji i inostranstvu, bilo gde. Svako će naći svoje mesto koje mu odgovara pod ovom nebeskom kapom”, poručio je Bratić.

Dodao je da moraju mnogo da rade, jer bez rada nema rezultata.

“Došlo je vreme kada morate znati da radite ono čime se bavite. Ja sam ubeđen da studenti koji završe ovaj fakultet jesu konkurentni na tržištu rada i da ponesu toliko znanja da se mogu uspešno izboriti za svoj posao”, zaključio je dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Foto: P. V.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com