Društvo

Svečano otvoren Sajam turizma u Nišu

Sajam turizma i aktivnog odmora zvanično je otvoren danas u podne. Otvaranju su prisustvovale visoke zvanice i veliki broj sugrađana, a takođe se na sajmu našao i veliki broj izlagača.

Direktor Turističke organizacije Srbije, Marija Labović pozdravila je sve prisutne uz čestitke domaćinima na izvrsnoj organizaciji koja prati Sajam svih ovih godina.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde. Želim vam još puno godina uspešnog rada i da vam onaj naredni, jubilarni 20. sajam bude zaista poseban. Verujem da će tako zaista biti jer kada pogledamo kakvi nas rezultati prate u turizmu Srbije s pravom možemo da očekujemo da ovaj događaj nastavi da živi.“ istakla je Labović.

Foto: Niške Vesti

Ispred Grada Niša, gradonačelik Darko Bulatović poželeo je dobrodošlicu svim uvaženim gostima i prisutnima u Carski grad.

„Ove godine rekao bih da je nešto lakše nego prošle, zato što već radimo u jednoj od značajnih grana privrede kao što je turizam, a čini mi se i počinjemo da shvatamo njegov značaj, ne samo zato što smo dobri domaćini i što znamo i imamo šta da pokažemo, nego zato što je to značajno i za čitav naš grad i region.“ rekao je Bulatović.

On je ovom prilikom najavio značajan napredak i veća ulaganja u ovaj segment i dodao da će se svim snagama potruditi da se stvori veliki moćan regionalni centar jugoistoka zemlje, jer imamo sve potencijale za tako nešto i to će se sasvim sigurno dogoditi.

Ispred Ministarstva turizma obratila se pomoćnica ministra Renata Pindžo.

„Veliko je zadovoljstvo pozdraviti vas u ime Vlade republike Srbije i našeg resornog ministarstva. Zaista verujem da je ovaj sajam samo još jedna prilika da grad Niš čitavoj Srbiji predstavi i pokaže ono čime raspolaže, svoju izvanrednu prirodu, izuzetno vredno kulturno-istorijsko nasleđe ali pre svega ono po čemu je najpoznatiji – a to je gostoprimstvo.“ istakla je ona.

Ovim je 19. Sajam turizma i aktivnog odmora zvanično otvoren u hali „Čair“ i na raspolaganju je svim posetiocima od 10:00-19:00 h (29-30. mart) i od 10:00-17:00 h (31. mart). Ulaz je besplatan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button