Kultura

Svečani prijem za folklorne ansamble iz celog sveta (FOTO)

 

Učesnici 10. Medjunarodnog studentskog festivala folklora, prisustvovali su svečanom prijemu u Gradskoj kući. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predstavnicima svakog ansambla poklonio je statuete – replike glave Cara Konstantina. I svi oni imali su darove za domaćina – delove narodne nošnje ili etno predmeta koji se koriste u njihovim zemljama.

Prijemu su prisustvovali predstavnici folklornih studentskih grupa iz Portorika, Argentine, Kolumbije, Kipra, Poljske, Moldavije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i Srbije.

“Drago nam je što smo ovde, grad je divan, došli smo da pokažemo folklor i kulturu Portorika. Ljudi su tako topli, i svi su nas lepo prihvatili. Mi igramo jednu mešavinu plesova Španije, igre Indijanaca i robova koji su došli iz Afrike,” kaže jedan od gostiju, Karavaljo Kruz iz Portorika.

“Uspeli smo sinoć da održimo defile i pored kiše, a zahvljujem se i svim posetiocima koji su prisustvovali svečanom otvaranju u Domu vojske, bilo ih je preko 800, i svi su uživali. Večeras je nastup u Parku Svetog Save, predstaviće se ansambli iz Kolumbije, Kipra i sa Kosova,”kaže Dragana Petković, direktorka Studentskog kulturnog centra.

Festival se završava 20. jula, velikim koncertom na platou ispred Crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com