Magazin
Svečana trpeza: USKRŠNJE ŠIŠARKE
Neka vaša trpeza zablista za najveći hrišćanski praznik, jer domaćice razmišljaju šta će se, pored prelepo ukrašenih jaja, naći na trpezi i kojim specijalitetima će oduševiti svoje goste i ukućane.
U skladu sa tim, za vas smo pripremili tri neodoljiva recepta za slatke i slane đakonije, koje možete preuzeti u potpunosti ili vam mogu poslužiti kao odlična inspiracija!
Uskršnje šišarke
Otopite 120 g margarina, 2 kašike šećera, 3 kašike meda i 100 g čokolade za kuvanje otopite, pa dodajte 350 g kornfleksa. Mešajte da se lepo sjedini, a po želji možete dodati i orahe, lešnike, suvo grožđe…
Još toplu smesu kašikom sipajte u veće korpice za kolače, prohladite, odozgo stavite jestiva slatka jaja i ostavite u frižider da se dobro stegne. Ovaj kolač možete pripremati i za dane posta.
Opširnije na www.SrbijaVesti.rs
Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.