Politika

Svečana sednica Gradskog odbora Narodne stranke održana u Nišu

Jeremić: Revanšizam znači trajnu zabranu SPS-a, SNS-a i svih derivata radikala

Svečana sednica Gradskog odbora Narodne stranke održana je sinoć u Nišu. Još 28. februara izabrani su članovi niškog odbora, ali je zbog mera koje su ograničavale javne skupove tek juče održan i ovaj deo konstituisanja gradskog odbora. Za predsednika niškog Gradskog odbora Narodne stranke izabran je arhitekta Đorđe Stanković.

 

„Naš cilj biće da o Nišu odlučuju Nišlije, a ne namesnici SNS-a koji sprovode volju svojih šefova iz Beograda. Među najvažnijim ciljevima Narodne stranke Niš biće i vraćanje gradu niškog aerodroma, koji je Vlada Srbije oduzela gradu i tako onemogućila razvoj Niša“, rekao je Stanković.

Svečanoj sednici u Nišu prisustvovalo je i Predsedništvo Narodne stranke na čelu sa predsednikom Narodne stranke Vukom Jeremićem, koje je izjavio da revanšizam za koji se ta stranka zalaže znači da će po promeni vlasti biti trajno zabranjen rad Socijalističkoj partiji Srbije i „svim derivatima“ Srpske radikalne stranke, uključujući i Srpsku naprednu stranku, piše u njihovom saopštenju.

„Revanšizam je i trajna zabrana televizije Pink i sadržaja koje ona forsira. Revanšizam je da budu zatvoreni Ana Brnabić i Aleksandar Vulin. Revanšizam je pretpostavka da više nikada nikome ne padne na pamet da dolazak na vlast znači dozvolu za prisvajanje države“, rekao je Jeremić u Nišu, a preneto je u saopštenju koje je dostavljeno medijima.

On je dodao da je pred strankom veliki posao da čestite ljude ubede da se politički angažuju.

“U Narodnoj stranci su okupljeni baš takvi ljudi, ali ih je još mnogo više van politike. Naš je zadatak da ih okupimo u zajedničkoj borbi za normalnu i demokratsku Srbiju“, rekao je Jeremić.

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić rekao je da će 2022. godina biti godina „obračuna sa režimom i da Narodna stranka ima potencijal da promeni vlast i vodi državu“, piše u saopštenju koje kompletno možete da pronađete na zvaničnom sajtu stranke.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com