KulturaZabava

Svečana premijera filma „SVETA PETKA: KRST U PUSTINIJI“ u bioskopu Cine Grand Delta Planet

Nakon svetske premijere održane na Moskovskom filmskom festivalu, film „Sveta Petka: Krst u pustinji“ biće prikazan na svečanoj projekciji u bioskopu Cine Grand Delta Planet u petak, 9. septembra, sa početkom u 20.30 časova.
Nakon projekcije deo filmske ekipe pokloniće se niškoj publici.

Prvi domaći film o Svetoj Petki – Priča o ženi od „krvi i mesa“ koja je postala omiljena svetiteljka, reditelja Hadži – Aleksandra Đurovića, nastao po istinitoj priči i besteseler romanu „Petkana“ Ljuljane Habjanović Đurović, prati život mlade i pobožne Paraskeve od obične devojke do najvoljenije i najpoštovanije svetiteljke pravoslavlja, a tumači je Milena Predić. Film je sniman na autentičnim lokacijama u Jordanu, zatim Srbiji i Jašiju, gde se nalaze mošti Svete Petke.

Kroz ovu biografsku dramu, reditelj nas vodi kroz 40 godina iskušenja, dubokih unutrašnjih borbi i sveprisutne vere u priču staru vekovima.

U filmu, osim Milene Predić, igraju i Milica Stefanović, Filip Hajduković, Jadranka Selec, Branislav Tomašević, Daniel Sič, Andrej Šepetkoviski, Mladen Sovilj i nekoliko jordanskih glumaca.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Cine Grand Delta Planet Niš.

Za više informacija posetite sajt www.cinegrand-mcf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com