Virus Korona

Sve više obolelih od korone na lečenju u Nišu, u “Čairu” i dalje malo pacijenata

Privremena kovid bolnica u hali “Čair” još ima veliki broj mesta za prijem obolelih od KOVID-19 sa lakšom kliničkom slikom, pošto je od ukupno 180 kreveta koliko ima trenutno u njoj hospitalizovano devet pacijenata.

Prema rečima koordinatora te kovid bolnice i pomoćnika direktora Kliničkog centra Niš Gorana Stanojevića u “Čairu” se uglavnom nalaze lica iz mesta van Niša koja su obolela od KOVID-19 za vreme različitih tretmana u Niškoj Banji, ali su tu i gradjani Niša koji u svojim domovima nemaju uslova za izolaciju.

“Oboleli iz Beograda i drugih gradova koji se upućuju u Niš na lečenje uglavnom se sada smeštaju u Institut ‘Radon’ u Niškoj Banji”, rekao je Stanojević.

On je dodao da su lekarima u kovid bolnici u “Čairu” na raspolaganju boce sa kiseonikom tako da se u slučaju pogoršanja zdravstvenog stanja pacijenatima daje kiseonik kao potpora, ali da se nastoji da se takvi pacijenti što pre smeste u Klinički centar.

Direktorka Instituta za rehabilitaciju i lečenje “Niška Banja” Marina Deljanin Ilić u izjavi za RTS danas je kazala da je u “Radonu” trenutno zbrinut 81 pacijent sa umereno teškom kliničkom slikom.

Deljanin Ilić je rekla da je uglavnom reč o pacijentima sa severa zemlje, pre svega iz Beograda, ali i iz Obrenovca, Stare Pazove, Zaječara, Knjaževca i Niša.

Ona je dodala da u “Radonu” trenutno ima 200 mesta za lečenje obolelih od korona virusa, ali da se broj hospitalizovanih brzo povećava. Podaci Kliničkog centra Niš takodje pokazuju da broj obolelih na lečenju u toj zdravstvenoj ustanovi raste iz dana u dan.

Pre samo nedelju dana KC Niš imao je u kovid bolnicama 223 pacijenta, a juče 306.

Podaci niškog Doma zdravlja akodje pokazuju veliki rast broj pacijenata pregledanih u tri kovid ambulante te zdravstvene ustanove.

Krajem prošlog meseca u ambulantama je dnevno pregledano nešto manje od 300 pacijenata, a poslednjih dana ovog meseca broj pregleda kreće se od 1.600 do 1.800. Broj gradjana koji se zbog prvog pregleda javljaju kovid ambulantama niškog Doma zdravlja poslednjih dana je izmedju 400 i 500, a svakodnevno se korona virus laboratorijski potvrdi kod više od 200 pacijenata.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com