Zdravlje

Sve službe Doma zdravlja Niš počinju sa redovnim radom

Sve službe Doma zdravlja Niš počinju sa redovnim radom od ponedeljka 18.05.2020. svakog radnog dana od 07:00-20:00 časova za sve pacijente bez respiratornih simptoma i simptoma kovid infekcije, dok se pacijenti sa respiratornim simptomima i simptomima kovid infekcije javljaju isključivo u zdravstenu stanicu ,,Duvanište“.

 

 

“U montažnom objektu, koji se nalazi ispred ulaza br. 1 centralnog objekta Doma zdravlja Niš vršiće se uzimanje briseva na КOVID 19 infekciju svakog dana u nedelji od 07:00-20:00 časova za građane koji su imali pozitivne članove porodice na КOVID 19 infekciju i za retestiranje pacijenata obolelih od korona virusa, koji su već jednom na testiranju imali negativan rezultat, nakon otpusta iz Кliničkog centra Niš ili privremenih bolnica i bili smešteni u kućnu izolaciju”, kažu u Domu zdravlja.

Retestiranje se radi 15. dana od otpusta, a pacijenti su u obavezi da za retestiranje sa sobom ponesu otpusnu listu.

“U montažnom objektu se takođe testiraju i osobe kojima potrebna potvrda o testiranju zbog preoperativne pripreme, dijalize, kao i testiranje dece kojima je testiranje potrebno iz bilo kog razloga.Кontakt telefoni za zakazivanje retestiranja su 063/1177681 i 069/4555218, a za izdavanje rezultata 018/503-606. Rezultati se mogu preuzeti u periodu od 10:00 do 12:00 časova na infopultu u centralnom objektu Doma zdravlja Niš ilidobiti elektronskim putemupitom na mejl rezultatitestiranjadznis@gmail.com”, kažu u Domu zdravlja.

Ulaz br.1. centralnog objekta Doma zdravlja Niš namenjen je svim pacijentima i tu se vrši i trijažiranje pacijenata.

Deci su namenjeni ulazi broj 2 i 3 (za bolesnu decu) i ulaz br. 4 za zdravu decu i decu kojima je potrebna stomatološka zdravstvena zaštita.

“Ovi ulazi su su zbog potpune bezbednosti naših najmlađih sugrađana odvojeni od ulaza br.1.”, ističu u Domu zdravlja.

Svi pacijenti koji ulaze u Dom zdravlja moraju da nose ličnu zaštitnu opremu u vidu maski i rukavica u cilju sprečavanja širenja infekcije Кovid 19, bez ozbira što centralni objekat nije više Кovid zona, poručuju iz ove zdravstvene ustanove.

Pacijenti imaju mogućnost zakazivanja termina za pregled kod svog izabranog lekara i u specijalističkim službama počev od 18.05.2020.g. u 07:00 časova.

Gradske i seoske zdravstvene stanice koje pripadaju mreži naše zdravstvene ustanove takođe počinju sa redovnim radom 18.05.2020. godine po rasporedu:

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com