Zdravlje

SVE SE MOŽE: Očišćena lista čekanja za operaciju vena. Ušteda veća od 100.000 evra

Operisana su i poslednja dva pacijenata koji su bili na listi čekanja za operaciju vena od ukupno njih 72. Na taj način Klinika za kardiohirurgiju očistila je listu čekanja za tu operaciju.

Lista bolesnika za operaciju vena porasla je značajno tokom ove dve poslednje kovid godine jer se nisu operisali bolesnici koji nisu hitni zbog povećanog epidemioloskog rizika, a vene nisu hitna indikacija”, naveo je dr Dragan Milić, direktor niške Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Niš.

U novembru i decembru operisano je svih 72 bolesnika sa liste cekanja čime je ispunjeno obećanje koje su dali da će svi oni biti operisani do kraja ove godine.

“Lista bolesnika za operaciju vena je očišcena i više niko ne čeka operaciju”, naglasio je dr Milić.

On se zahvalio osoblju klinike, posebno hirurzima, anesteziolozima, instrumentarkama, higijenicarima i bolnicarima na angažmanu kako bi ostvarili ovaj cilj. Često se, kaže, ostajalo daleko posle zvaničnog radnog vremena kako bi dnevni program bio završen, a nisu pisani niti traženi dodatni sati za osoblje.

Zahvalan je i Upravi UKC Niš i Apoteci na obezbeđenom potrošnom materijalu koji je bio neophodan da se obave ove “dodatne” operacije koje nisu rađene u ovom obimu tokom protekle dve godine.

Ova relativno jednostavna procedura u privatnim klinikama košta od 1000 do 2000 evra. Pored vrhunske usluge koju su naši bolesnici dobili uštedeli su i svoj novac jer su operisani na uput RFZO. Ako računamo sve operisane uštedelo se preko 100 000 evra”, istakao je dr Milić.

On je na kraju poručio da svi zajedno možemo mnogo toga, ali da je potrebno samo malo dobre volje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com