Virus Korona

Sve ordinacije Doma zdravlja Niš za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće kao Kovid ambulante

Nova organizacija rada niškog Doma zdravlja.

Dom zdravlja Niš zbog trenutne epidemiološke situacije od srede 09. decembra, menja organizaciju rada Кovid ambulanti, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

U periodu od 07:00-22:00 časa radiće centralni objekat Doma zdravlja Niš, sve ordinacije Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih radiće kao Кovid ambulante i primaće pacijente sumnjive na COVID-infekciju. Radiće se klinički pregled lekara opšte medicine, dok će se labaoratorijske analize raditi u prostoriji broj 59 u prizemlju.

“Pacijenti će koristiti ulaz broj 1. Ukoliko su neophodne usluge radiološke dijagnostike pacijenti će koristiti ulaz za podrumske prostorije neposredno pored ulaza broj1. Uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen) i testiranje na COVID-19 infekciju PCR metedom (po indikacijama) radiće se u prostoriji Preventivnog centra u prizemlju pored INFO PULTA”, ističe se u saopštenju Doma zdravlja.

Foto: Dom zdravlja Niš

Zdravstvena stanica „Duvanište“ ostaje da radi kao Кovid ambulanta u ul. Majakovskog bb u periodu od 07:00 do 22:00 časa. U zdravstvenoj stanica „Duvanište“ radiće se: klinički pregled lekara opšte medicine, laboratorijske analize, uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen), testiranje na COVID-19 infekciju PCR metedom (po indikacijama).

Zdravstvena stanica „Čair“ Doma zdravlja Niš od 09.12.2020. godine nije više COVID ambulanta i biće namenjena svim pacijentima koji nemaju simptome za COVID infekciju.

RAD DOMA ZDRAVLJA NIŠ U ZELENOJ ZONI (ULAZ BROJ 5)

Službe Doma zdravlja Niš koje će raditi u istom prostoru kao i do sada u Centralnom objektu, u periodu od 07:00 do 20:00 časova su:
– Služba za zdrastvenu zaštitu žena (I sprat)
– Specijalistička služba, odeljenja interne medicine (u prizemlju), dermatovenerologije, oftamologije, otorinolaringologije i psihijatrije (V sprat)
– Služba fizikalne medicine i rehabilitacije (IV sprat)
– Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu – Odeljenje odraslih (III sprat)
– Služba za laboratorijsku dijagnostiku (I sprat)
– Služba za radiološku dijagnostiku (I sprat)
Pacijentima koji koriste usluge na nivou svih ovih službi namenjen je ulaz broj 5 (preko puta Vatrogasnog doma).
Odeljenje za dečju i preventivnu stomatologiju, radiće u istom prostoru kao i do sada u periodu od 07:00 do 20:00 časova, a pacijenti će koristiti ulaz broj 4.
Služba za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece, radiće kao do sada u istom prostoru u periodu od 07:00 do 20:00 časova:
– Ulaz broj 4 nmenjen je za zdravu decu i preventivne preglede
– Ulaz broj 3 namenjen je za bolesnu decu koja nemaju simptome COVID infekcije
– Ulaz broj 2 namenjen je bolesnoj deci sa simptomima COVID infekcije
Uzorkovanje i detekcija dokazivanja virusnog Ag SARS-Cov-2 (antigen) za pacijente kojima je neophodno testiranje zbog pregleda ili stacionarnog lečenja (pacijenti koji nisu sumnjivi na COVID infekciju), radiće se u prostoriji broj 50 u prizemlju Centralnog objekta, u periodu od 07:00 do 13:30 časova. Pacijenti će koristiti ulaz broj 5.

Dom zdravlja Niš zbog izmena u radu i trenutne epidemiološke situacije organizuje u periodu od 09.12. do 11.12.2020. godine u vremenu od 07:00 do 13:00 časova izdavanje lekarskih uverenja korisnicima u prostoriji broj 54 u prizemlju Centralnog objekta u zelenoj zoni. Кorisnici za ovu vrstu usluge koristiće ulaz broj 5, kao i oni koji se prijavljuju za obuku prve pomoći u okviru vozačkog ispita.
Telefon za kontakt je 018/503-625.

Telefon za kontakt centralnog objekta Doma zdravlja je 018/503 -606.
Telefon za kontakt Zdravstvene stanice “Duvanište” je 018/553-441; 018/553-444 i 069/4555-259.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com