DruštvoSport

Sve je spremno za početak Evropskog prvenstva u košarci za žene!

U hali Čair završeni su radovi na zameni parketa i postavljanju tribina, ekipe, turisti i navijači pristižu u Niš i sve je spremno za predstojeće Evropsko prvenstvo u košarci za žene.

U sredu uveče će biti generalna proba, a halu Čair danas su obišli gradonačelnik Darko Bulatović, gradski većnik Branislav Kačar i predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije Uroš Parlić.

 

Foto: P. V.

“Hala Čair je lepša nego ikad, i zaista je zadovoljstvo videti da smo uspeli sve ovo da uradimo u rokovima koje smo preuzeli. Ekipe stižu, Turska ekipa je već stigla, četvrtak od 18,00 časova prva utakmica i poziv svim građanima, sportskoj javnosti da ispratimo sve ove događaje”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

On je dodao da ovime Niš pokazuje da je dobar domaćin kako za nacionalne, tako i za evropske i svetske sportske događaje.

Gradski većnik Branislav Kačar, rekao je da se u gradu očekuje veliki broj turista.

“Upravo je i naša kandidatura bila u tom smislu. Slovenci, Mađari, Italijani u Turci su poznati kao dobri turisti. Pogotovo Slovenci koji na svakom prvenstvu prate svoju reprezentaciju, tako da nam je i bila želja da se ova, turistički dobra grupa, igra u Nišu”, rekao je Kačar.

Uroš Parlić, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije, rekao je da su za predstavnike FIBA i novinare spremili programe za razgledanje Niša.

“Fan zona će biti postavljena, nakon defilea, na Trgu kralja Milana od 28. do 30. za sve navijače. Očekujemo da u Nišu u toku prvenstva boravi sigurno oko 1.000 ljudi, rezervisani su hoteli, tako da verujem da ćemo imati i tu turističku korist”, istakao je Parlić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com