Društvo

Sve je spremno za doček Nove godine na Trgu!

Pripreme za doček Nove godine na Trgu kralja Milana u samom su finišu, gosti koji će sutra veče zabavljati građane koji su odličili da 2019.sa prijateljima dočekaju pod vedrim nebom zabavljaće Željko Vasić i Leksikon bend, a organizatori celog spektakla očekuju do deset hiljada ljudi na Trgu. Bina se montira, travnjaci na trgu su zaštićeni, novogodišnja dekoracija je postavljena i sve je spremno za praznično slavlje. Novogodišnji program počinje koncertom Željka Vasića, a posle ponoći nastupiće Leksikon. Tonske probe su planirane od  19 do 21 sat.

“I ove godine će odbrojavanje do dolaska Nove 2019.godine biti praćeno  vatrometom”, kaže Srđan  Savić, direktor Niškog kulturnog centra, organizatora dočeka.

On dodaje da su tehničke pripreme za doček već završene.

“Kada se radi o velikim skupovima kao što je doček Nove godine neophodna je saradnja, kako sa produkcijama koje će biti angažovane oko izvođača koji nastupaju, tako i sa komunalnim preduzećima”,objašnjava Savić. “U pripreme za doček uključeni su i Parking servis, JKP “Mediana”, JKP “Naisus”, potom policija, Zavod za hitnu medicinsku pomoć čija će ekipa dežurati sve vreme dočeka na Trgu. Saradnja sa njima je neophodna kako bi sve proteklo u najboljem redu,  a nadam se da će tako i biti. Koristim ovu priliku da  apelujem na sugrađane da ne korsite petarde i pirotehnička sredstva tokom dočeka Nove godine na Trgu jer na taj način, i nehotice, može neko da bude povređen”.

Iz Niškog kulturnog centra upozoravaju sugrađene i na umereno korišćenje alkohola kako ne bi došlo do nemilih događaja koji bi mnogima pokvarili doček Nove godine.

“Pozvali smo građane da dočekaju Novu godinu na Trgu i očekujemo da bude oko pet do deset hiljada ljudi. Verujemo da će i dobar broj Nišlija koji Novu godinu čekaju u privatnoj režiji doći do Trga da čuju naše goste i vide se sa prijateljima”, dodaje Savić.

Doček Nove godine na Trgu menja i režim gradskog saobraćaja u centru grada, pa će ulice Voždova i Milojka Lešjanina, od Suda do Ureda, sutra biti zatvorene za automobile od 20 sati uveče do 6 sati ujutru 1.januara 2019.godine.

Srđan Savić kaže da je organizacija dočeka Nove godine koštala osam ipo miliona dinara.

“Oko sedam miliona je izdvojeno za izvođače koji će nastupiti i za sve izvođače koji će pružiti produkcijske i tehničke usluge . Oko 1,4 miliona dinara odvojeno je za vatromet , fizičko obezbeđenje i druge prateće usluge”, kaže Savić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com