Sport

Sve je spremno! Niš centar EVROPSKE KOŠARKE (VIDEO)

U Nišu počinje Evropsko prvenstvo u košarci za juniore, koje organizuje Grad Niš i Кošarkaški savez Srbije u periodu od 22. jula do 30. jula. U Nišu boravi čak 16 reprezentacija iz cele Evrope.

Na dan svečanog otvaranja sve je spremno za veliki sportski spektakl. Niš na visini zadatka.

Utakmice se igraju u hali Sportskog centra „Čair“ i sali Osnovne škole „Miroslav Antić“. Tokom trajanja prvenstva igraju se po četiri utakmice dnevno u obe hale istovremeno, dok su dani pauze bez utakmica 25. jul i 28. jul 2023. godine. Sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe.

Podršku takmičenju pružiće i preko 70 volontera.

Elitno kontinentalno takmičenje vratilo se u našu zemlju posle skoro 20 godina i to simbolično baš u godini kada obeležavamo jubilej od 100 godina košarke u Srbiji. Prošli put kada se evropski šampionat za juniore igrao u Beogradu 2005. godine ekipa Srbije i Crne Gore okitila se zlatnom medaljom. Velika su očekivanja da ćemo i ovog puta kao domaćini ponoviti uspeh.

„Uveren sam da je ova ekipa kadra da dođe do zlata. Momci su tokom priprema za kratko vreme pokazali veliki napredak. Imaju borbenost i jak karakter, a vidi se i da su dodatno motivisani i osećaju posebnu odgovornost jer smo domaćini Evropskog prvenstva“, kaže selektor juniorske reprezentacije Nenad Stefanović.

Naši juniori su se prošle godine vratili iz Izmira u Turskoj sa bronzom, a pre pandemije koja je takmičenje stavila na pauzu 2020. i 2021, takođe su beležili sjajne rezultate. Doneli su zlato iz Letonije (2018) i Slovačke (2017) i srebro iz Turske (2014).

U Nišu prvu utakmicu igraju večeras protiv Češke od 20:30 sati. Srbija je u C grupi sa selekcijama Slovenije, Finske i Češke, a u osmini finala se ukršta sa D grupom u kojoj su Grčka, Danska, Španija i Italija.

Кarte se mogu kupiti na biletarnici Sportskog centra „Čair“ i blagajni sale Osnovne škole „Miroslav Antić“. Prodaja karata je svakog dana odigravanja utakmica.

Radno vreme bilternice Sportskog centra „Čair“ i blagajne sale Osnovne škole „Miroslav Antić“ je od 12.00-21.00 čas. Cena dnevne ulaznice iznosiće 200 dinara za tribine i 300 dinara za parter. Raspored utakmica dostupan je na linku: https://www.fiba.basketball/europe/u18/2023/games

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com