Servisne informacije

Sve je spremno na putevima za letnju sezonu

JP „Putevi Srbije“ spremno i organizovano dočekuje letnju sezonu i pojačan intenzitet saobraćaja na srpskim autoputevima.

Intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze. Povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

„Počela je letnja sezona, odnosno sezona godišnjih odmora i saobracaj se intenzivirao. To vidimo prema podacima iz juna meseca do danjašnjeg dana jer kroz naplatne stanice u Srbiji prošlo preko četiri miliona vozila, sto je porast oko 17 odsto u  odnosu na prošlu godinu.  Svakako najudobniji način putovanja predstavlja ENP. Prednost ovakvog vida naplaćivanja prepoznalo je više od 465.000 ljudi“, saopštila je Nikolina Arbutin, JP Srbije.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na autoputevima i aplikacije za mobilne telefone „Putevi Srbije“, informišu se u realnom vremenu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima Republike Srbije u realnom vremenu, možete naći na internet prezentaciji JP „Putevi Srbije“ na https://www.putevi-srbije.rs/index.php/sr/servisne-informacije-all

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da ne kreću na put tokom najtoplijeg dela dana, prilagode brzinu uslovima na putu, drže bezbedno odstojanje i poštuju saobraćajnu signalizaciju.

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Back to top button