Virus Korona

Sve 44 inspekcije uključuju se u kontrolu sprovođenja mera za suzbijanje kovida

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Vlade Republike Srbije saopštilo je da je na sednici Кoordinacione komisije za inspekcijski nadzor formirana radna grupa radi koordinacije republičkih inspekcija prilikom kontrole mera za sprečavanje širenja COVID-19.

To znači da se od danas u borbu protiv COVID-19 uključuju inspekcije koje do sada nisu imale nadležnost da kontrolišu primenu i poštovanje mera prevencije širenja virusa – veterinska, tržišna, inspekcija rada, poreska, ali i sve ostale po broju manje inspekcije.

Srbija ima 44 inspekcije na republičkom nivou i sve one će pod vođstvom sanitarne inspekcije krenuti u nadzor na teritoriji cele Srbije.

Кoordiniraće se planovi nadzora različitih inspekcija na lokalnom i republičkom nivou i ciljaće, pre svega, oblasti visokog rizika, odnosno objekte gde primena mera ima najveći efekat za sprečavanje širenja virusa.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Baš mi žao ovih inspektora što su morali da ostave svoj privatni posao u toku radnog vremena i da rade državni posao za šta primaju platu!. Možda do sada nisu ni znali za koronu, jer su radisli privatne posove sa službenim koluma.!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com