Društvo

Svako stablo posečeno na Bulevaru Nemanjića biće zamenjeno sa pet novih sadnica

Radnici JKP „Mediana“ posekli su kedrove na Bulevaru Nemanjića, pored gradilišta novog tržnog centra „Delta planeta“. Grupa građana iz Niša je zbog toga negodovala na licu mesta. Seča kedrova koji su se nalazili na javnoj površini izazvala je negodovanje javnosti uz obrazloženje da se na taj način uništava zelenilo u gradu.

Oglasili su se i iz kompanije “Delta Planeta” koji su najavili da će po završetku gradnje oko šoping mola zasaditi 140 novih stabala, ali građani Niša su ogorčeni što je posečeno drveće staro svega 15 godina.

Da će novo drveće biti posađeno potvrdio je danas i Nenad Stanković, gradski većnik resorno zdužen za investicije koji se sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski obišao radove na izgradnji prilaznik saobraćajnica i kružnog toka u ulici Blagoja Parovića.

Nenad Stanković; foto: P. V.

“Seča drveća je planirana u skladu sa planskim dokumentima, a investitor je dužan da za svako posečeno drvo kupi pet novih sadnica. Dakle, u ovom slučaju je JKP “Mediani” plaćena seča drveća, kupovina novih sadnica i njihovo sađenje. Svako drvo, uključujući kedrove ali i topole koje su bile ovde i koje su posečene, biće zamenjene sa pet stabala. Biće posađeno 140 novih sadnica kada za to dođe vreme, odnosno kada počne sadnja”, objasnio je Stanković.

Direktor JKP “Mediana”,  Dragoslav Pavlović rekao je u emisiji “Belle amie popopodnne” da je posečeno 18 kedrova, a da će za koji dan početi sadnja novih kedrova na lokacijama koje odrede stručnjaci iz Zelenila tog preduzeća. Investitor je uplatio sredstva Mediani za te namene, kazao je Pavlović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Ta nova stabla ce da izrastu za jedno mesec godina,ako se uopste prime,jer ih je od svih cetinara najteze uzgojiti.
    Sramota

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com