DruštvoPolitika

Sutrašnji protest u Nišu bez stranačkih i sindikalnih obeležja

Sindikat Sloga, Savez za Srbiju, Pokret Dosta je bilo i Pokret slobodnih građana podržali su sutrašnji Protesni skup “Stop teroru-za Niš bez straha #1 od 5miliona”, ali su organizatori tog skupa, neformalni Pokret mladih “Za Niš bez straha” još jednom pozvali građane da dođu bez stranačkih i sindikalnih obeležja, uz napomenu da se radi isključivo o građanskom protestu.

Pokret mladih “Za Niš bez straha” najavio je da će na protestu zakazanom za sutra u 18 časova na Trgu kralja Milana biti odata pošta nastradalima u nesreći na pružnom prelazu kod Donjeg Međurova, odnosno odavanjem pošte “žrtvama aktuelnog režima” Biće zatražena ostavka ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, ostavka gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahtevi su i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Pokret će zatražiti da se zaustavi isključenje struje socijalno ugroženim gradjanima i da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana.

Vraćanje Aerodroma, Elektrodistribucije i Regionalne privredne komore gradu Nišu takođe je jedan od zahteva neformalnog Pokreta mladih “Za Niš bez straha”.

Sindikat Sloga pozvao je svoje članove i simpatizere na sutrašnji protest zbog teškog položaj radnika u Nišu.

“Uslovi rada i tretman zaposlenih u novijoj istoriji nikada nije bio gori. Većina zaposlenih živi na ivici egzistencije. Radno mesto nikome nije sigurno a, kako skorašnji slučajevi pokazuju radnici na mnogim poslovima nisu propisno obezbeđeni”, istaknuto je u saopštenju sindikata Sloga.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com