Virus KoronaZdravlje

Sutra se zatvara privremena bolnica u Domu učenika

Nedimović: Možemo biti spokojniji što se tiče Niša

Nakon privremene bolnice u Čairu, sutra se zatvara i privremena bolnica Dom učenika u Nišu, rekao je Nedimović.

Ova privremena bolnica trebalo bi da bude zatvorena sutra u popodnevnim satima.

Foto: printskrin B92

“U zavisnosti od testiranja koja budemo obavili večeras i očekivanja koja će biti, imaćemo situaciju da ćemo moći ovu privremenu bolnicu da stavimo u fazu mirovanja. Dezinfikovaćemo je potpuno i da je pripremimo za ne daj Bože ukoliko bude trebalo u nekoj sledećoj fazi borbe, rekao je ministar Branislav Nedimović.

U Nišu su, kako kaže, 15 dana komunicirali interno, ali i javno da bi građani iz svih okruga imali infomacije.

“Kada smo došli u Niš taj dan imali smo svega 70 slobodnih postelja u KC Niš. Opterećenost Kliničkog centra Niš bila je neverovatna. Više od 2 miliona ljudi gravitira ka Nišu. Zato smo otvarali privremene kovid bolnice” rekao je on.

Situacija je sada drugačija, i prema njegovim rečima, Niš je dobio bar dve bitke.

“Najveći udar je bio iz Gerontološkog centra, iz to iz privatnog Eskulap. Tada je samo u jednom danu 200 korisnika transportovano u KC Niš. Danas je broj slobodnih kreveta 300, a više od 100 respiratora je slobodno”, istakao je Nedimović.

Bilo je dosta dezinformacija vezano za ustanove socijalne zaštite. Jako je važno, kaže Nedimović, ponoviti priču o Gornjoj Toponici.

“To je velika ustanova. Pacijenata tamo ima 700, i još 300 zaposlenih. Tu je došlo do provejavanja dezinformacija. Oni su još 9. marta primenjivali mere i prošli su dobro. Oni su u jednom trenutku imali 8 inficiranih – 2 pacijenta i 6 osoba koje su zaposlene”, kazao je ministar.

On je dodao da se Štab nalazi u stalnom zasedanju, da ima dovoljno kapaciteta, lekova, opreme i zdravstveni sistem može da izdrži eventualne udare repova epidemije.

“Mislim da ćemo rad sa Nišavksim i Topličkim okrugom završiti na jedan kvalitetan način. Mi nemamo tolika iskakanja ni u Domu zdravlja, kreće se u prosečnim brojkama”, rekao je ministar.

Ministar Nedimović zaključio je da možemo biti spokojniji.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com