Virus Korona

KRIZNI ŠTAB SUTRA o samoizlociji za sve one koji dolaze iz inostranstva

Janković: Postoje uslovi za novo pogoršanje

Krizni štab već stoji na stanovištu da je samoizlolacija preporučena u najdužem mogućem periodu od 14 dana  za sve one koji dolaze iz inostranstva, rekao je imunolog Srđa Janković ali i da će se o tome raspravljati sutra na sednici kriznog štaba.

„Postoje uslovi za novo pogoršanje. Postoje mnogi koji ignorišu koronavius i ljudi koji imaju različita gledanja ali ako postoji viši interes mora da postoji konsenzus. Ako većina nas poštuje mere, ne može da nas iznenadi loša situacija“, rekao je za RTS Janković.

Situacija se poboljšala donekle u odnosu na ono što smo imali u toku najvećeg dela leta, ali postoji potencijal da ponovo počne da raste broj zaraženih.

„Ne potoji logistički aparat koji to može da kontroliše, ali Krizni štab stoji na stnanovištu da je samoizolacija neophodna, jer tako ćemo zaštititi naše ljude i zdravlje svih nas. Nije ravnomerna raspodela broja obolelih po gradovima, ako ne nosimo maske, ne poštujemo distancu, ne održavamo higijenu – itekako postoje uslovi da imamo pogoršanje“, rekao je Janković.

Mislim da treba još rigoroznije da sprovdimo mere sada, jer možemo da najviše time da doprinesemo, istakao je Janković.

U Srbiji je zbog zaraze koronavirusom, prema poslednjim podacima, 383 hospitalizovanih, dok se 29 pacijenata nalaze na respiratorima.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com