Hronika

Suspendovan kontrolor koji je suzavcem poprskao putnika

Vest da je kontrolor Direkcije za javni prevoz u Nišu suzavcem poprskao putnika u gradskom autobusu na liniji Njegoševa –Donji Komren, uznemirila je Nišlija, kako se moglo videti na društvenim mrežama.

Direktor Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević,osudio je postupak kontrolora, navodeći da postoji procedura u slučaju sukoba po kojoj može da interveniše samo policija i izjavio da će biti suspendovani dok se slučaj proveri.

On, međšutim smatra i da se prečesto dešavaju napadi na kontrolore.

„To nije jedini napad, to se dešava stalno, kontrolori su samo ljudi, koji rade svoj posao kao i svi drugi. Nije u redu da trpe fizičke napade za nešto što je najnormalnija stvar na svetu, a to je da se ima ispravna karta“, rekao je Petronijević.

Naime, prema jednoj priči, kamere u autobusu zabeležile su ulazak dva kontrolora.

Putnica bez karte je ponudila kontroloru pasoš umesto lične karte kako bi mogao da je legitimiše, i on je počeo da upisuje podatke. Međutim, kako se na kamerama vidi i čuje,umešala se druga putnica koja je negodovala i tražila da se pasoš ne daje i vrati putnici bez karte. Tada se umešao i gospodin koji je usput počeo da psuje i vređa kontrolore pa je došlo do gušanja. U tom trenutku jedan od kontrolora, kako navodi, u saoodbrani, izvadio suzavac i poprskao putnika.

Srećom, većih posledica nije bilo, a slučaj detaljno proveravaju u Direkciji i policiji kojoj je sukob prijavljen.

S druge srtane, putnici koji su se u autobusu zatekli tvrde da su zbog suzavca jedva disali.

„Oči su nas pekle, nismo mogli da dišemo, a drug pored mene je morao da uzme pumpicu. Izašli smo iz autobusa i posle nismo mogli da se vratimo unutra.Izašli smo iz autobusa i posle nismo mogli da se vratimo unutra. Imala sam osećaj kao da sam biber pojela“, ispričala je građanka koja se u trenutku zatekla u autobusu.

Međutim, u Hitnoj pomoći kažu da niko nije tražio pomoć.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com