Društvo

“Vukovci” sumnjivi! Ministarstvo prosvete ISTRAŽUJE

Nakon završenog ciklusa polaganja male mature i upisa đaka u željene škole oglasio se ministar prosvete Mladen Šarčević, koji komentariše veliki broj vukovaca u pojedinim školskim upravama.

On kaže da postoji sumnja da je tokom i ovogodišnjeg procesa došlo do brojnih zloupotreba na završnom ispitu. Reč je o tri okruga: deo Nišavskog okruga, ali bez Niša, Pčinjskom i Raškom, u zoni Novog Pazara.

“Uskoro ćemo imati jasne podatke i preduzećemo mere. Svakako će doći do smene rukovodilaca školskih uprava, a tražićemo da vidimo kakva je bila uloga inspektora na lokalu, kakva je uloga bila direktora, koji je nosilac posla”, rekao je Šarčević.

Analize male mature koje je radio Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, ukazuju na sumnjive rezultate završnog ispita u ta tri okruga, ističu u ministarstvu.

Raški, Pčinjski i Nišavski okrug imaju najveći broj učenika sa Vukovom diplomom. Samo lane u Pčinjskom okrugu bilo je preko 20% vukovaca, u Nišavskom 22 i u Jablaničkom okrugu čak 21%.

Načelnik školske uprave Dragan Gejo, na pitanje novinara TV Zona Plus nije želeo da da odgovor. On dodaje da za sva pitanja novinari mogu da se obrate direktno ministarstvu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com