Hronika

Suđenje Malčanskom berberinu odloženo za decembar

Ročište u sudskom postupku protiv Ninoslava Jovanovića (47) iz Malče optuženom da je decembra prošle godine oteo i zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu neće biti danas održano u Višem sudu kao što je bilo ranije zakazano, a razlog je to što nije obavljeno psihijatrijsko veštačenje žrtve.

Portparol Višeg suda Irena Gušić je izjavila da je ročište “prezakazano” za 16. decembar, kada će psihijatrijsko veštačenje biti izvedeno kao dokaz pred Višim sudom.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin devojčicu iz Suvog Dola oteo je 20. decembra na putu do škole u Brzom Brodu, a spašena je 29. decembra nakon što su je slučajno pronašli vlasnici napuštene kuće u selu Pasjača.

Potraga za je trajala do 5. januara, kada je uhvaćen na seoskom groblju u Malči.

Postupak protiv Jovanovića započeo je 29. maja i do sada su pred sudom saslušani neuropsihjatri i psiholog koji su obavili njegovo psihijatrijsko veštačenje, lekari Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice i lekari koji su je lečili u niškom Kliničkom centru.

Svedočila je i devojčica, putem video linka iz posebne prostorije Višeg suda, kako bi bio izbegnut njen ponovni susret sa Jovanovićem.

Otmičar se u dosadašnjeg toku sudjenja, prema nezvaničnim informacijama, branio neuračuljivošću i pijanstvom.

Zbog silovanja i uznemiravanja žena preko društvenih mreža Jovanović je do sada u zatvoru proveo 22 godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com