Hronika

Suđenje “berberinu” nastavlja se svedočenjem neuropsihijatara

Saslušanjem neuropsihijatara, Pred višim sudom u Nišu danas će biti nastavljeno sudjene Ninoslavu Jovanoviću (48) iz Malče optuženom da je 20. decembra prošle godine oteo i deset dana zlostavljao dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog Dola.

Neropsihijatri koji će biti saslušani na današnjem ročištu veštačili će se izjasniti o uticaju prežiuvljene traume na psihu devojčice. Na jednom od prethodnim ročišta saslušani su medicinski veštaci koji su dali svoje mišljenje o fizičkim povredama koje je devojčica zadobila tokom desetodnevnog zlostavljanja.

Ukoliko na današnjem ročištu ne bude predloga za izvođenje novih dokaza, sud bi mogao da zakaže izvodjenje završnih reči, što je poslednji korak do izricanja prvostepene presude.

U dosadašnjem sudskom postupku saslušani su i lekari Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koji su obavili psihijatrijsko veštačenje optuženog, a svedočila je i oteta devojčica.

Prema nezvaničnim informacijama, Jovanović na sudjenju svoj zločin pravda neuračunljivošću i alkoholisanošću i pokušava da umanji težinu povreda koje je naneo devojčici.

Istraga protiv Jovanovića pokrenuta je zbog krivičnih dela otmice i silovanja deteta, za šta se može izreći kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zbog ranijeg silovanja i seksualnog uznemiravanja devojaka proveo je 22 godine u zatvoru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com