DruštvoVirus Korona

PUNE RUKE POSLA za sudije – Izrečene i zatvorske kazne

Prekršajni sud u Nišu radi bez prestanka

Prekršajni sud u Nišu radi bez prestanka, od početka uvođenja policijskog časa ovaj sud izrekao je 40 novčanih kazni zbog kršenja mere zabrane kretanja, potvrdio je za Niške Vesti Mišel Marković, predsedik niškog Prekršajnog suda.

Najveći broj kažnjenih lica je iz Niša, čak 70 posto. Ovaj sud pored niških pokriva i teritorije šest drugih opština a to su Ražanj, Svrljig, Aleksinac, Doljevac, Merošina i Žitorađa.

 

 

„Za prethodna 24 sata Prekršajni sud u Nišu izrekao je šest novčanih kazni u iznosu od  50.000 do 100.000 dinara zbog kršenja mere zabrane kretanja. Sudije imaju pravo da procene koliki iznos kazne će da odrede, uzimajući u obzir okolnosti pod kojima je kažnjeno lice prekršilo uredbu i uzimajući u obzir socijalni status“, rekao je predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Od početka uvođenja vanrednog stanja Prekršajni sud u izrekao je i tri zatvorske kazne koje se već izvršavaju u niškom Kazneno-popravnom zavodu.

„Izrečene su dve zatvorske kazne od po 20 i 30 dana zbog nasilja u porodici i jedna  kazna zatvora zbog upravljanja u stanju veoma teške alkoholisanosti u Ražnju, gde je lice iz Kraljeva upravljalo vozilom sa 3,64 promila alkohola u krvi“, rekao je za Niške Vesti Marković.

Dešava se i to, pominje Marković da je jedno lice oslobođeno jer nije bilo dokaza a drugom maloletnom licu je određen Ukor, jer je to u skladu sa propisima.

Niške sudije Prekršajnog suda dnevno u proseku imaju po 6 predmeta i rade 24 sata, završava Marković za Niške Vesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com